Bestellen via QR-Code

Dolf de Vries heeft een digitale menukaart bedacht waarmee gasten zelf hun bestelling kunnen plaatsen via een QR-code op tafel. Volgens De Vries zorgt dit voor ‘minder irritatie en een stijgende omzet’. Hij bedacht het systeem uit onvrede omdat hij zelf lang moest wachten op een terras. ‘Dit kan bijdragen aan het oplossen van het personeelstekort in de horeca.’

Dolf de Vries van WWENC: ‘Door gasten via een QR-code met hun smartphone te laten bestellen kunnen Nederlandse horecaondernemers twee problemen in één klap te lijf gaan: frustratie over lang wachten en een gebrek aan personeel.’ Afrekenen doen gasten met het personeel zodat de fooi niet in gevaar komt. De kosten bedragen 4 procent van de omzet die via het online bestellen binnenkomt.

Hij bedacht het systeem toen hij zelf op een zonovergoten terras heel lang moest wachten voordat hij iets kon bestellen. Daarna werkte hij het idee in een jaar tijd uit. Vanuit eenzelfde soort irritatie over kauwgom op straat bedacht hij jaren geleden ook het Gumbusters-systeem, waarmee de kauwgomresten met behulp van stoom en chemicaliën verwijderd worden.

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu