Collectebus met QR code
Je ziet steeds vaker dat mensen bij een collecte geen contant geld hebben. QR codes bieden een veilige, snelle, en makkelijke oplossing. 

In het kort

 • Collecteren gebeurt steeds vaker met (alleen) een QR code;
 • Je kan ook geven zonder cash, en het levert vaak meer op;
 • Je kunt ook zelf mensen laten betalen met een QR code.

Waarom een QR code?

Sinds kort is KWF Kankerbestrijding alleen nog maar aan het collecteren met QR codes. Vele andere collectanten die nemen nog wel contant geld aan, maar gebruiken ook QR codes bij het collecteren. Waarom gebeurt dit?

De voordelen:

 1. Collectanten hoeven niet meer met contant geld over straat te lopen
 2. Geld storten wordt moeilijker en duurder
 3. Het is makkelijk en veilig
 4. Ook als je geen kleingeld hebt kan je doneren
 5. Er wordt tot 3 keer meer gedoneerd met QR codes
 6. Individuele collectanten kunnen nu makkelijk zien wat ze hebben opgehaald
Animated image of payment QR code

Hoe werkt collecteren met QR codes?

Hoewel KWF alleen een bord met een QR code heeft, zullen vele anderen nog wel een fysieke collectebus hebben. Hier staat dan wel vaak een QR code op, omdat deze combinatie het meeste oplevert, en mensen de meeste keuze geeft.

De QR code is vaak van Ideal, waardoor je weet dat de QR code veilig is om mee te betalen. De QR code kan met de camera worden gescand, waarna je je bank moet kiezen. Of je kan hem gelijk met je bank app scannen. Vervolgens kan je een bedrag naar keuze kiezen, het overmaken, en het is klaar! Deze eenvoud is waarom QR codes zo populair zijn.

Probeer nu deze betalings QR code uit, die werkt met een Tikkie betalingsverzoek. Je kunt deze scannen met je camera.

Wil je zelf ook betalingen laten voldoen met QR codes?

Je kan ook zelf betalings QR codes aanmaken! Je kan mensen met enkele klikken makkelijk, veilig en snel laten betalen. Hoe dit werkt is dat je de link van een betaalverzoek in een dynamische QR code zet.

Betaalverzoeken kunnen na enige tijd verlopen. Met een dynamische QR code kan je een link van een nieuw betaalverzoek in dezelfde QR code zetten! Het is zelfs mogelijk om met een QR code meerdere betalingen te verrichten. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Zie onze blog over betalen met QR codes voor hoe dit precies werkt.

Dit is de aanmaak pagina voor qr code op gratisqrcode.nl Uit 13 verschillende typen is het type 'link' gekozen. Er staat een balk met een link naar tikkie. Ook is er een voorbeeld qr code in beeld.

QR codes kunnen makkelijk worden aangemaakt op onze site, en helemaal naar eigen hand worden gezet.

FAQ

Ja! Dit kan door link van een betaalverzoek (zoals Tikkie) in een QR code te plaatsen. Betaalverzoeken kunnen verlopen, dus het is verstandig om een dynamische QR code te gebruiken, zodat de QR code kan worden aangepast. De QR code brengt degene die de QR code scant naar een webpagina van een bank of payment provider om de betaling te voldoen. Voor een duidelijke, stap voor stap uitleg: Lees meer

Ja! Als de link van de QR code wordt gewijzigd, dan betekent dit dat onze servers mensen die de QR code scannen doorsturen naar een andere pagina dan eerder. De QR code zelf blijft echter exact hetzelfde. Je kunt dus dezelfde QR code blijven gebruiken.

Nee, bij Gratisqrcode.nl werken alle QR codes voor altijd; zowel de gratis als de betaalde variant verlopen dus nooit. Andere QR generatoren forceren je om een abonnement te nemen, en schakelen je QR code uit als je dit niet doet. GratisQRcode doet niet aan deze praktijken, maar biedt QR codes aan die zijn te personaliseren, die onbeperkt te creëren zijn, en altijd zullen blijven werken! QR codes kun je bij ons hier aanmaken.

Dit is heel makkelijk en werkt zo:

 1. Log in op het account waarmee je de QR code hebt aangemaakt
 2. Zoek naar de QR code die je wilt aanpassen
 3. Onder het balkje ‘Link/website’ kan je de URL waar de QR code naartoe leidt aanpassen
 4. Als je de link hebt aangepast kan je op het knopje ‘opslaan’ klikken