QR code personaliseren

QR code personaliseren

Wanneer je een QR code aanmaakt dan is het belangrijk dat deze er mooi maar zeker ook professioneel uitziet. Wat werkt er dan beter dan om een geheel gepersonaliseerde QR code te kunnen aanmaken? Als je op zoek bent naar een gratis QR code die perfect past bij jouw wensen dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Kleuren

De kleur en achtergrondkleur kan worden aangepast door een HTML code in te voeren, of door op de HTML code met een  # ervoor te klikken waarna een kleurenpallet verschijnt.

Bij het aanpassen heb je ook de optie om het knopje ‘verloop in kleur’ aan te klikken. Je kan hierdoor 2 kleuren kiezen die in elkaar overlopen. Ook de optie ‘radial’ is aanwezig, die het verloop van binnen naar buiten laat lopen.

Verder kan je met de knop ’transparante achtergrond’ de QR code eenvoudiger te kopiëren maken. Ook het toevoegen van een eigen achtergrond behoort tot de opties, die verder kan worden bewerkt met het knopje ‘masked’ wat de achtergrond onopvallender maakt.

Onbewerkte QR code.

QR code met transparante achtergrond, aangepaste kleuren, en radial kleurverloop. 

Design

De optie ‘design’ kan worden gebruikt om het patroon van de QR code aan te passen.

Het patroon wijzigen doe je door eenvoudig op een ander patroon te klikken. Ook de binnen- en buitenranden van de QR code kunnen op dezelfde manier worden aangepast. Daarnaast kan je de randen nog een eigen kleur geven, dit werkt hetzelfde als bij het kopje ‘kleur’.

QR code met aangepaste binnen- en buitenranden, en een aangepast patroon.

Hier is de optie ingeschakeld waarmee je zelf de kleuren bepaalt voor de randen van de QR code.

Logo

Je kan een logo uploaden door op de zwarte ‘upload je logo’ knop te klikken en dan een bestand uit je bibliotheek te kiezen.

Daarna, kan je de achtergrond van je logo eenvoudig verwijderen met de desbetreffende knop. Ook kan je de grootte van je logo in de QR code aanpassen met de slider van 30 tot maximaal 100%.

QR code met AH logo erin.

Frame

Met frame kan je tekst boven of onder je QR code zetten. Er is keuze kan uit 8 verschillende frames.

Eventueel kun je er nog tekst bij zetten. Met het balkje rechts kan je het lettertype van deze tekst aanpassen. Met de slider kan je de grootte van de tekst aanpassen van 50 naar 100%. Ook kan je nog een eigen frame kleur kiezen, die je op dezelfde manier kan selecteren als bij ‘kleuren’.

QR code met een eigen frame en tekst eromheen.

Opties

In dit menu kan je de grootte in pixels veranderen van 200, oplopend per honderdtal naar 800 pixels m.b.v. de knop ‘grootte in pixels’. Een QR code met meer pixels wordt scherper afgebeeld, maar kost ook iets meer opslagruimte.

Je kunt onder ‘opties’ ook de kwaliteit van de QR code aanpassen. In dit artikel lees je wat dat precies betekent, en wat de invloed is van welke kwaliteitsinstelling je kiest. In het kort houdt de kwaliteit van een QR code in dat hoe hoger de kwaliteit is, hoe beter de QR code te scannen is in minder optimale omstandigheden.

QR code met een lage kwaliteit.

QR code met een hoge kwaliteit. 

Dynamische QR code

Bij dynamische QR codes zijn er nog extra opties om je QR code te personaliseren. Deze QR codes kun je hier aanmaken.

Link dynamische QR code

Bij een dynamische QR code kan je de link waar de QR code naartoe leidt ook personaliseren. Allereerst kan je bij het aanmaken van dynamische QR codes kiezen welke van 2 links je in beeld wilt hebben: ‘qrcode.ly’ of ‘qrlink.me’.

Je kan de link verder aanpassen door in het balkje rechts van ‘personaliseer’ een aantal karakters te typen. Dit mag alleen bestaan uit cijfers, letters en streepjes. ‘www.’ kan niet gebruikt worden om de link van je dynamische QR code mee te personaliseren. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je eigen bedrijfsnaam aan de link in een QR code toevoegen.

De gepersonaliseerde link ‘bakker.qrlink.me’ is even in beeld te zien na de QR code is gescand.

FAQ

Reageren op dit artikel

6 reacties. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu