QR code personaliseren

QR code personaliseren

Wil je een QR code maken met bijvoorbeeld een eigen logo erop? Als je een QR code nodig hebt voor een bedrijf, ben je bij onze generator aan het juiste adres. Er zijn talloze opties om je QR code te personaliseren, zodat hij perfect is voor jouw situatie.

Maak hier een statische QR code aan

Maak hier een dynamische QR code aan

 

Kleuren

Als je een statische QR code aanmaakt (klik hier om te weten wat dat is), dan zijn er heel veel opties om deze te personaliseren. Als eerste kan de kleur van de QR code, en de achtergrondkleur helemaal worden aangepast. Dit kan door een HTML code in te voeren, of door op de HTML code met een  # ervoor te klikken waarna een kleurenpallet verschijnt waaruit je kan kiezen.

Als je de kleur van de QR code aanpast dan heb je de optie om het knopje ‘verloop in kleur’ aan te klikken. Hierdoor kan je nog een 2e kleur voor je QR code kiezen, op dezelfde manier als de 1e. Hierdoor loopt hij vanaf de 1ste kleur boven geleidelijk over op de 2e kleur onder in de QR code. Als je een 2e kleur hebt gekozen kan je er ook voor kiezen om ‘radial’ in te schakelen. Hierdoor is de kleur in het midden de 1ste kleur, en loopt die dan langzaam naar buiten over in de 2e gekozen kleur.

Verder kan je nog klikken op de knop ‘transparante achtergrond’ waardoor de QR code makkelijk op alles kan worden gekopieerd en transparant is. Ook kan er voor worden gekozen om een achtergrond afbeelding te hebben, in plaats van een effen kleur als achtergrond. Dit kan door op de knop ‘achtergrond plaatje’ te klikken en dan een afbeelding te uploaden. Op de achtergrond kan nog worden ingezoomd met de slider onderaan, en verder kan de achtergrond bewerkt worden met het knopje ‘masked’ waardoor hij wat onopvallender wordt.

Zoals je kunt zien zijn er veel opties om uit te kiezen. Maar, hier is de QR code nog onbewerkt. Je kan de achtergrond- of de QR code kleur veranderen met het kleurenpallet of m.b.v. HTML.

Hier is de achtergrond transparant, is er verloop van kleur ingeschakeld en is de kleur van de QR code aangepast.

Design

De 2e optie waarmee een QR code kan worden gepersonaliseerd is ‘design’. Je kan dit menu gebruiken om het patroon van de QR code aan te passen. Bijvoorbeeld door sterretjes ipv blokjes te gebruiken in de QR code. Verder kan je de positie van de buitenranden aanpassen, en de positie van de binnenranden aanpassen.

Het patroon wijzigen, doe je door eenvoudig op een ander patroon te klikken. Voor de binnen- en buitenranden van de QR code geldt ook dat er op een ander design geklikt kan worden. Als laatste kan je de randen van de QR code ook nog een eigen kleur geven. Ook kan je de binnenranden en de buitenranden van de QR code verschillende kleuren geven. Het kiezen van kleuren werkt hetzelfde als bij ‘kleuren’.

Ook bij design zijn er veel keuzes om je QR code te personaliseren. Het patroon gaat over de vorm van wat normaal de ‘blokjes’ zijn. De buitenranden gaat over hoe de 3 wat normaal ‘vierkantjes’ zijn eruit zien, en de binnenranden gaat over wat voor vorm zich daar in bevindt.

Hier is het knopje ingeschakeld waarmee je zelf de kleuren bepaalt voor de randen van de QR code, daarom zijn er zoveel verschillende opties voor kleuren.

Logo

Je kan in het midden van de QR code een logo neerzetten. Dit is natuurlijk heel erg handig, zodat je QR code herkenbaar en te onderscheiden is door het unieke logo van jouw bedrijf toe te voegen. Je uploadt het logo door op de zwarte ‘upload je logo’ knop te klikken en dan een bestand uit je bibliotheek te kiezen.

Nadat je je logo hebt geüpload, kan je de achtergrond van je logo eenvoudig verwijderen met de desbetreffende knop. Ook kan je de grootte van je logo in de QR code aanpassen met de slider van 30 tot maximaal 100%. Het logo kan niet groter dan dat, zodat de QR code goed te scannen blijft.

Hier zie je het logo van AH in de QR code. Of en welk logo je in de QR code wilt hebben kan je uiteraard zelf bepalen. Eventueel kan met de knop onderin de achtergrond van het logo worden weggehaald, en met de slider onderin kan de grootte van het logo worden aangepast.

Frame

De 4e optie om je QR code eventueel mee te personaliseren is ‘frame’. Hiermee kan je je QR code verder opmaken, en er eventueel nog tekst boven of onder zetten. Je kan kiezen uit 8 opties voor verschillende frames, of je kan de QR code zo laten en geen frame kiezen.

Nadat je het juiste frame hebt aangeklikt kan je er nog tekst bij zetten. Met het balkje rechts kan je het lettertype van deze tekst aanpassen. Met de slider kan je de grootte van de tekst aanpassen van 50 naar 100%. En eventueel kan je nog een eigen frame kleur kiezen, die je op dezelfde manier kan selecteren als bij ‘kleuren’.

In dit menu kan het frame worden aangepast, iets naar onder kan je een tekst op dat frame zetten en het lettertype daarvan wijzigen. Onderaan kan je een eigen kleur voor je frame kiezen en de grootte van het frame met de slider aanpassen.

Opties

Voor de statische QR codes is dit het laatste menu om je QR code te personaliseren. Je kan hier de grootte in pixels veranderen van 200, oplopend per honderdtal naar 800 pixels. Dit doe je door op de knop ‘grootte in pixels’ te klikken en een grootte te kiezen. Een QR code met meer pixels wordt scherper afgebeeld, maar kost ook iets meer opslagruimte.

Je kunt onder ‘opties’ ook de kwaliteit van de QR code aanpassen. In dit artikel lees je wat dat precies betekent, en wat de invloed is van welke kwaliteitsinstelling je kiest. In het kort houdt de kwaliteit van een QR code in dat hoe hoger de kwaliteit is, hoe beter de QR code te scannen is in minder optimale omstandigheden.

Als de kwaliteit laag is, bevat de QR code minder detail, en als dan een deel wegvalt bij het scannen is de QR code vaak helemaal niet te scannen. Bij een hogere kwaliteit zit er meer detail in de QR code, en is hij nog steeds te scannen als een deel van de QR code wegvalt bij het scannen. Wel is het zo dat QR codes met een hogere kwaliteit iets meer opslagruimte innemen.

Onder opties kan het pixelaantal en de kwaliteit makkelijk worden aangepast. Dit is een QR code met een lage kwaliteit.

Dit is een QR code met een hoge kwaliteit. Zie je het verschil tussen de bovenste en onderste QR codes?

Dynamische QR code

Als je een dynamische QR code aanmaakt zijn er nog enkele extra opties om je QR code te personaliseren. Je leest hier meer over wat dynamische QR codes zijn en hoe ze werken. En eventueel kun je hier lezen hoe je er eentje aanmaakt.

Link dynamische QR code

Bij een dynamische QR code kan je de link waar de QR code naartoe leidt ook personaliseren. Dit is alleen mogelijk bij dynamische QR codes. Allereerst kan je bij het aanmaken van dynamische QR codes kiezen welke van 2 links je in beeld wilt hebben: ‘qrcode.ly’ of ‘qrlink.me’.

Je kan de link ook nog verder aanpassen. Dit doe je door in het balkje rechts van ‘personaliseer’ een aantal karakters te typen. Dit mag alleen bestaan uit cijfers, letters en streepjes. ‘www.’ kan niet gebruikt worden om de link van je dynamische QR code mee te personaliseren.

Zoals te zien, is de gepersonaliseerde link ‘bakker.qrlink.me’ even in beeld te zien na de QR code is gescand.

Reageren op dit artikel

4 reacties. Reactie plaatsen

 • Beste,
  Is het mogelijk om een voorbeeld van de QR-code die je maakt, te zien?
  Ik kon deze optie niet vinden.

  Beantwoorden
  • Beste Dorien,

   wanneer je een code aan het maken, bent, kan je op genereren klikken, dan zie je de QR code, ben je niet tevreden, maak je een nieuwe met de zelfde informatie of aangepaste informatie.

   Beantwoorden
 • Geachte lezer,

  Wat fijn dat jullie dit aanbieden!
  We hebben een QR code voor ons bedrijf aangemaakt. Hij werkt echt prima op het beeldscherm, maar niet wanneer we hem printen.
  Wat doe ik niet goed? Ik heb ook de png en eps geprobeerd, maar ook dat mag niet baten.
  Graag jullie meedenken.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu