Kwaliteit van de QR Code

Alles over de kwaliteit van de QR Code

Bij Gratis QR Code kan je de kwaliteit van de QR Code zelf instellen. Er zijn opties Klein – Medium – Hoog – Beste. Wat betekent dit?

instellen kwaliteit QR Code

Wat is de invloed van de kwaliteit instelling?

De kwaliteit van een QR code heeft invloed op of deze te scannen is in minder optimale omstandigheden.

Een QR code met hoge kwaliteit is vaak wel te scannen als een deel is weggevaagd. Een QR code met een lagere kwaliteit is in dit geval vaak niet te scannen. Dit komt doordat een QR code met een hogere kwaliteit gedetailleerder is. (Zie afbeeldingen rechts)

QR code met een hoge kwaliteit.

Voorbeeld van een QR Code met hoge kwaliteit.

Er zijn veel ‘blokjes’ te zien

QR code met een lage kwaliteit.

Voorbeeld van een QR Code met lage kwaliteit.

Er zijn weinig ‘blokjes’ te zien

Wat gebeurt er als er bij het scannen
een deel van de QR code wegvalt?

Het maakt bij een QR code met een hoge kwaliteit minder uit als een deel wegvalt. Zelfs als een redelijk groot deel wegvalt is de QR code nog steeds te scannen. QR codes met een hogere kwaliteit nemen wel iets meer opslagruimte in dan die met een lagere kwaliteit. QR code met een lage en hoge kwaliteit, waarvan een deel wegvalt.

In bovenstaande afbeelding valt bij beide QR codes een even groot deel weg. Bij de QR code met een lagere kwaliteit (links) werkt het niet meer als iemand hem probeert te scannen. Bij de hogere kwaliteit QR code (rechts) levert dit geen probleem op.

Probeer het zelf eens!


 

 

QR code met hoe en lage kwaliteit, waar doorheen is gekrast.

Test hierboven of een QR code nog te scannen is wanneer er met een pen overheen is gekrast.


QR code met een hoge en lage kwaliteit, waar een deel is weggevaagd.

Test hierboven of een van de QR codes nog gescand kan worden nadat een deel is weggevaagd

Waarom is de QR code met een hogere kwaliteit
wel te scannen als een groot deel wegvalt?

Als de kwaliteit van een QR code hoog is, dan is er een groter percentage van de QR code die kan worden hersteld als er iets mis gaat.

Een QR code wordt gecorrigeerd wanneer er een deel niet goed kan worden gescand. Bij een QR code van lage kwaliteit wordt er minder van de QR code hersteld. Als er dus een deel van een QR code wegvalt bij het scannen kan het zijn dat de QR code met hoge kwaliteit wel is te scannen en die met de lage kwaliteit niet.

In onderstaande afbeelding is te zien dat bij kwaliteit H, maximaal 30 procent van de QR code kan worden gecorrigeerd, en bij L dit maar 7 procent is. In deze blogpost hebben wij kwaliteit H en L met elkaar vergeleken. U kunt dus zelf zien dat kwaliteit H in bovenstaande voorbeelden wel is te scannen, en kwaliteit L niet.

mog

Conclusie

QR codes met een hogere kwaliteit zijn beter te scannen wanneer er iets wegvalt. Wij adviseren u dan ook om de kwaliteit van de QR code zo hoog mogelijk te maken zodat hij soepel te scannen is.

FAQ

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu