QR codes die niet meer werken

Niets is vervelender dan dat na het aanmaken en gebruik van een QR code, hij ineens ophoudt met werken. Bij sommige QR code websites is dit het geval, en moet je betalen om je QR code te laten werken. Maar, hoe kan dit? En blijven QR codes van gratisqrcode.nl wel gewoon werken?

In het kort

 • Als je QR codes aanmaakt dan worden deze bij sommige sites na bepaalde tijd ‘gedeactiveerd’ zonder dat je hier iets van weet;
 • Wij zijn tegen dit soort praktijken, en bij ons blijven alle QR codes dan ook voor altijd werken;
 • Wij bieden zowel statische als dynamische QR codes gratis aan, die eindeloos blijven werken.

Werking QR code

Elke QR code die is aangemaakt op gratisqrcode.nl blijft voor altijd werken.

Op andere QR code generatoren moet je na verloop van tijd bijbetalen om de QR code te blijven gebruiken. Deze aanbieders doen dit door gebruik te maken van dynamische QR codes.

Vaak is het op andere generatoren onduidelijk of er een statische of dynamische QR code wordt aangemaakt. Door de werking van dynamische QR codes geven deze QR codes de mogelijkheid om stop te worden gezet. Dit kan doordat de QR code loopt via een pagina die van de QR code generator is.

Het gebruik van dynamische QR codes is erg handig, maar sommige sites vragen geld om de QR code te laten werken, terwijl dit vooraf onduidelijk was. Gratisqrcode is hier op tegen, en wij bieden dan ook gratis QR codes die oneindig blijven werken.

Een QR code generator waarbij zonder een betaald account je QR code na 15 dagen gedeactiveerd wordt. 

Oplossingen

Natuurlijk wilt niemand er na een bepaalde tijd achter komen dat ze ineens moeten betalen voor de QR code die eerst gratis leek. Daarom zijn er hiervoor een paar oplossingen:

 1. Maak statische QR codes aan, als dynamische QR codes niet nodig zijn; statische QR codes werken sowieso onbeperkt.
 2. Als je een dynamische QR code nodig hebt: ga dan naar een site die gratis QR codes aanbiedt die altijd blijven werken. Je hoeft gelukkig niet lang te zoeken, want precies dit bieden wij aan!

-Wil je deze gratis QR codes maken? Klik dan hier.

-Wil je meer lezen over wat ons model is?

-Of klik hier om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn om je QR code te personaliseren.

FAQ

GratisQRCode de grootste QR code generator van de Benelux. Wij maken gemiddeld meer dan 40.000 QR codes aan per week!

Bij vrijwel alle QR generatoren moet je geld betalen om QR codes aan te maken. Bij sommige QR code generatoren denk je dat het gratis is, maar blijkt dat de QR code ineens wordt stopgezet als je niet betaalt.

GratisQRcode vindt dat oneerlijk, en werkt als volgt:

 • GratisQRcode.nl zal haar standaard QR codes altijd gratis blijven aanbieden
 • Onze QR codes blijven voor altijd werken
 • Onze QR codes hebben geen max. aantal scans
 • Wij bieden klanten heel veel opties aan om QR codes te personaliseren: kleur, kwaliteit, grootte, design, frame etc.
 • We bieden verschillende QR code toepassingen aan (URL, wifi, vCard etc.
 • We blijven onze generator nog verder verbeteren!

Je kan op gratisqrcode.nl zoveel statische QR codes aanmaken als je wilt! Daarnaast kunnen er maximaal 50 (!) dynamische QR codes gratis worden aangemaakt. Als je meer dynamische QR codes aan wilt maken dan kan je een bulkaccount nemen of informeren naar de mogelijkheden. Je kunt hier QR codes bij ons aanmaken.

Bij GratisQRcode.nl heb je altijd de keuze om niks te betalen en zit je nooit vast aan abonnementen. Dankzij donaties en betalingen voor extra diensten is het mogelijk dat gratisqrcode.nl al jaren kosteloos QR codes aanbiedt. Zo kan je voor een scherpe prijs  ervoor kiezen het logo van GratisQRcode uit beeld te laten bij dynamische QR codes, of kan je voor een klein bedrag statisch QR codes in pdf downloaden, en hoef je niet te wachten.

Dankzij jullie donaties kunnen we al jaren deze website runnen, en we willen dat nog lang blijven doen. Wil jij ons hierbij helpen? Dan kan je hier kijken naar alle voordelen die een donatie biedt.

Wil je contact opnemen? Dat kan je hier doen, door het formulier in te vullen.

Liever bellen? Dat kan, maar stuur ons eerst een bericht via het formulier met de vraag.
Omdat er zoveel mensen QR Codes aanmaken bij ons (40.000 per week gemiddeld) en 99,9% dit gratis is, kan het niet uit om veel mensen te woord te staan. Veel mensen hebben de standaard vragen die hier ook te lezen zijn.

Wij bellen je graag terug terug indien je bijvoorbeeld:

 • Je bent een bedrijf en je hebt vragen naar de mogelijkheden van QR Code
 • Er een fout is en we komen er per mail niet uit
 • etc.

Samenvattend: helemaal niets!

Dit is een dienst van de overheid, net zoals je burgerservicenummer, paspoort en digid.
Dus stel ons daar dan ook geen vragen over!

Waar moet je wel zijn?

 

 

Er zijn twee typen QR codes: statische en dynamische QR codes. Een dynamische QR code werkt anders dan een statische en heeft daardoor als voordelen dat het aantal scans makkelijk is bij te houden en dat de QR code na het aanmaken nog aangepast kan worden. Lees hier hoe dynamische QR codes exact werken, en wat het verschil is tussen statische- en dynamische QR codes.

Dynamische QRcodes werken in 2 stappen:

 1. Ze linken eerst door naar een unieke pagina. In dit geval onze eigen website: gratisqrcode.nl met nog een aantal gegevens achter de link. 
 2. De pagina stuurt de scanner direct door naar de URL (link) die degene die de QR code heeft aangemaakt erin heeft gezet.

Waarom werkt dit zo?

Omdat de link niet in de blokjes van de QR code zelf staat, kan achteraf nog worden gewijzigd waar de QR code naartoe moet leiden. Immers doet de pagina dit, en via de pagina is ook het aantal scans makkelijk bij te houden. Meer weten over hoe het werkt en wat de voordelen zijn?

Het aantal scans bij de dynamische QR Code is op basis van een fair use policy. Of te wel bij ‘normaal gebruik’ zal je deze QR Code niet elke 5 seconden scannen….

Dus dat komt er op neer dat je zonder problemen 10.000 scans per dag kan laten maken. Kom je daarboven dan nemen we contact op. Je begrijpt hopelijk, je kan niet alles verwachten van eenmalig 8,99!

Voor de duidelijkheid 99.99% van onze klanten heeft minder dan 200 scans per dag!

Nee, ook een dynamische QR code is gratis aan te maken. Uniek in de markt. Wel komt er bij het scannen kort het logo van Gratisqrcode.nl in beeld, wat kan worden verwijderd door een eenmalige betaling (8,99).  Dit is geen abonnement, dus je zit nergens aan vast. Het aanmaken en gebruiken van de standaard statische en dynamische QR codes zal altijd gratis blijven.

Voordelen dynamische–  t.o.v. statische QR code:

 • Je kunt het aantal scans makkelijk bijhouden, dit is in een oogopslag te zien in je eigen account
 • Je kan de gegevens nog aanpassen na het aanmaken

Nadelen dynamische QR code t.o.v. statische QR code:

 • Je hebt een account nodig, en gegevens over de QR code moeten worden opgeslagen door de site waar die is gegenereerd zodat hij blijft werken; anderen kunnen dus controle hebben over je QR code
 • Bij een dynamische QR code duurt het een fractie van een seconde langer om de internetpagina te laden
 • Bij de gratis variant van de dynamische QR code komt er kort een logo in beeld

Nee, bij Gratisqrcode.nl werken alle QR codes voor altijd; zowel de gratis als de betaalde variant verlopen dus nooit. Andere QR generatoren forceren je om een abonnement te nemen, en schakelen je QR code uit als je dit niet doet. GratisQRcode doet niet aan deze praktijken, maar biedt QR codes aan die zijn te personaliseren, die onbeperkt te creëren zijn, en altijd zullen blijven werken! QR codes kun je bij ons hier aanmaken.

Dit is heel makkelijk en werkt zo:

 1. Log in op het account waarmee je de QR code hebt aangemaakt
 2. Zoek naar de QR code die je wilt aanpassen
 3. Onder het balkje ‘Link/website’ kan je de URL waar de QR code naartoe leidt aanpassen
 4. Als je de link hebt aangepast kan je op het knopje ‘opslaan’ klikken

Bij een dynamische QR code wordt het aantal scans automatisch opgeslagen in je eigen account. Bij elke QR code kan je aan de rechterkant een grafiek icoontje en het tot. aantal scans zien. Als je op het grafiek icoontje zelf klikt dan verschijnt een grafiek waarin het aantal scans per dag te zien is. Lees hier meer over hoe je het aantal scans kan bijhouden bij zowel dynamische als statische QR codes.

Dit is nodig zodat je de QR code na het aanmaken nog kan aanpassen, en om het aantal scans te laten zien. In je account kan je namelijk de pagina waar de dynamische QR code naartoe leidt aanpassen, maar hiervoor moeten wij natuurlijk wel weten welke QR code waarbij hoort. Je kunt hier een account aanmaken.

Voor dynamische QR codes bieden we momenteel de types link, video, audio, pdf, tekst en afbeelding aan. Link is het meestgebruikte type, en hiermee kan je mensen doorsturen naar internetpagina’s. Met video, audio, pdf, afbeelding en tekst kan je je bestand of tekst uploaden die wordt getoond als de QR code gescand wordt. Binnenkort zullen er nieuwe opties worden uitgerold.

Nee, als je een betaalde dynamische QR code archiveert dan komt het tegoed weer vrij op je account. Dit betekent dat als je een betaalde QR code hebt (dus een waarvan het gratisqr logo niet meer zichtbaar is) en je deze archiveert, je het recht op die betaalde QR code nog steeds houdt. Door een betaalde QR code te archiveren kan je dit tegoed gebruiken om bij een andere QR code het logo weg te halen. Dynamische QR codes kun je hier bij ons aanmaken.

Nee, dit is onmogelijk. Hiervoor zal er een nieuwe QR code moeten worden aangemaakt. De werking van statische en dynamische QR codes is zo verschillend dat het onmogelijk is om ze om te zetten. Je kan wel eenvoudig een nieuwe statische of dynamische QR code hier aanmaken.

Ja dit kan!  Als je de opmaak wilt veranderen kan je inloggen op je account en dan naar de QR code gaan die je wilt wijzigen. Je klikt op wijzig stijl, en als je alles hebt aangepast kan je weer op afronden en opslaan klikken.

De statische QR code heeft alle informatie die bij het maken van de QR code erin is gezet in de QR code zelf zitten. Datgene wat er bij het aanmaken is in verwerkt (bijvoorbeeld een link of een stuk tekst) staat dus in de QR code zelf, namelijk in het patroon van de ‘blokjes’. Dit houdt in dat de QR code na het aanmaken niet meer aangepast kan worden, maar wel dat geen enkele andere partij controle heeft over je eigen QR code. Lees hier meer over hoe een statische QR code precies werkt, en wat het verschil is met een dynamische QR code.

Voordelen statische– t.o.v. dynamische QR codes:

 • Je hebt geen account nodig, dus je weet zeker dat er nergens gegevens worden opgeslagen
 • Degene die de QR code scant wordt direct doorgestuurd naar de doelpagina (eindbestemming); het gaat dus vrij snel

Nadelen statische QR code t.o.v. dynamische QR code:

 • Het is niet mogelijk de QR code nog aan te passen nadat hij is aangemaakt
 • Het aantal scans kan niet zo makkelijk worden bijgehouden (klik hier om te zien hoe je het aantal scans bij een statische QR code toch kan bijhouden)

Nee, alle QR codes bij ons verlopen nooit. Bij een statische QR code worden alle gegevens, die je invult in het formulier, weggeschreven in de QR Code zelf. De QR Code wordt eenmalig door ons gegenereerd en wordt niet opgeslagen, dus hij kan niet verlopen. Uniek is dat bij ons dynamische QR codes ook voor altijd blijven werken! Je kunt hier QR codes aanmaken.

Nee, dit is onmogelijk. Hiervoor zal er een nieuwe QR code moeten worden aangemaakt. De werking van statische en dynamische QR codes is zo verschillend dat het onmogelijk is om ze om te zetten. Je kan wel eenvoudig een nieuwe statische of dynamische QR code hier aanmaken.