Voorwerpen terugvinden met QR codes

Met find my phone, airtags, en andere functies wordt het steeds makkelijker om verloren voorwerpen terug te vinden. Maar in veel situaties, werkt bijvoorbeeld een airtag nog onvoldoende. QR codes bieden een uitkomst.

In het kort

 • Je kan op steeds meer manieren verloren voorwerpen terugkrijgen;
 • QR codes zijn alleen vaak goedkoper, toegankelijker en werken vaker;
 • Meer dan 80% wordt teruggevonden door QR codes.

Verloren voorwerpen

Sinds een tijdje zijn er allerlei mogelijkheden om verloren voorwerpen terug te vinden d.m.v. locatie tracking. Hierbij kan je door iets vast te maken aan een voorwerp, de locatie terugvinden wanneer je het kwijt bent. Hier zitten echter een aantal nadelen aan:

 • Deze locatietrackers zijn vaak vrij duur
 • De locatie is niet altijd even goed of precies
 • De batterij kan leeggaan
 • De locatietracker kan relatief makkelijk afvallen

Door een QR code op een voorwerp te plakken of een QR code tag aan een voorwerp te bevestigen vermijd je al deze nadelen.

Animated image of payment QR code

Hoe kan je voorwerpen terugvinden met QR codes?

Je kan QR codes plakken of QR code tags hangen op voorwerpen die belangrijk zijn om teruggevonden te worden. Mocht je iets kwijtraken dan kunnen anderen met een QR code in contact komen. Meer dan 80% van de verloren spullen blijkt terug te komen bij de eigenaar door de QR code.

Inmiddels is het verder ontwikkeld, en kan je ook met een account meerdere voorwerpen/ QR codes beheren. Ook kan je vindersloon via de QR code uitkeren als iemand hem terugvindt.

Probeer nu deze betalings QR code uit, die werkt met een Tikkie betalingsverzoek. Je kunt deze scannen met je camera.

Use case

Een interessant bedrijf dat deze QR code inzet is Karmik outdoors; die QR codes aanbiedt voor op buitensport materiaal. Het werkt als volgt:

 1. Je kan eerst zelf de QR code scannen om het voorwerp te registreren, en evt. nog ander materiaal te koppelen
 2. Dan kan je de QR code op het materiaal plaatsen
 3. Als je iets verloren bent krijg je een melding wanneer iemand de QR code scant
 4. Je krijgt de contactgegevens van diegene
 5. Het materiaal kan worden teruggestuurd
 6. Evt. kan er ook automatisch een beloning worden uitgekeerd

Inmiddels biedt dit bedrijf ook QR code tags voor bedrijven aan, die bijvoorbeeld QR code op buitensportmateriaal kunnen plaatsen als ze deze verhuren. Ook kunnen de QR codes tegen UV straling, regen, hoge- en lage temperaturen. Zo is er in alle omstandigheden een goedkope en toegankelijke manier om je materiaal terug te vinden!

Dit is de aanmaak pagina voor qr code op gratisqrcode.nl Uit 13 verschillende typen is het type 'link' gekozen. Er staat een balk met een link naar tikkie. Ook is er een voorbeeld qr code in beeld.

QR codes kunnen makkelijk worden aangemaakt op onze site, en helemaal naar eigen hand worden gezet.

FAQ

Ja! Dit kan door link van een betaalverzoek (zoals Tikkie) in een QR code te plaatsen. Betaalverzoeken kunnen verlopen, dus het is verstandig om een dynamische QR code te gebruiken, zodat de QR code kan worden aangepast. De QR code brengt degene die de QR code scant naar een webpagina van een bank of payment provider om de betaling te voldoen. Voor een duidelijke, stap voor stap uitleg: Lees meer

Ja! Als de link van de QR code wordt gewijzigd, dan betekent dit dat onze servers mensen die de QR code scannen doorsturen naar een andere pagina dan eerder. De QR code zelf blijft echter exact hetzelfde. Je kunt dus dezelfde QR code blijven gebruiken.

Nee, bij Gratisqrcode.nl werken alle QR codes voor altijd; zowel de gratis als de betaalde variant verlopen dus nooit. Andere QR generatoren forceren je om een abonnement te nemen, en schakelen je QR code uit als je dit niet doet. GratisQRcode doet niet aan deze praktijken, maar biedt QR codes aan die zijn te personaliseren, die onbeperkt te creëren zijn, en altijd zullen blijven werken! QR codes kun je bij ons hier aanmaken.

Dit is heel makkelijk en werkt zo:

 1. Log in op het account waarmee je de QR code hebt aangemaakt
 2. Zoek naar de QR code die je wilt aanpassen
 3. Onder het balkje ‘Link/website’ kan je de URL waar de QR code naartoe leidt aanpassen
 4. Als je de link hebt aangepast kan je op het knopje ‘opslaan’ klikken