Hoe maak je een gratis QR code aan? Stap voor stap

Stap voor stap een QR code maken

Hoe maak je nou een eigen QR code? Op gratisqrcode.nl kan dat gratis, makkelijk en snel! Hier leggen we rustig, stap voor stap uit hoe je een QR code kunt aanmaken op onze site.

Een statische QR code genereren

Bij onze generator heb je verschillende opties om een QR code aan te maken. Je kan kiezen wat voor soort informatie je in de QR code wilt hebben.

Je kan kiezen uit de volgende opties:

 • Link (website)
 • Tekst
 • Email
 • Locatie
 • Telefoon
 • SMS
 • Whatsapp
 • Skype
 • Zoom
 • Wifi
 • V-card
 • Evenement
 • PayPal
 • Bitcoin

De optie Link (website) zorgt ervoor dat degene die de QR code scant wordt doorgestuurd naar de website, de optie Tekst laat een tekst zien wanneer de QR code wordt gescand, de optie Wifi laat mensen in één klik verbinden met uw Wifi netwerk etc.

Dit is de Gratis QR code generator.

Dit zijn alle opties waaruit je kan kiezen.

Info in de QR code zetten

Als je de juiste optie hebt gekozen kan je de benodigde informatie er inzetten. De informatie voor de QR code erin zetten is heel simpel: vul bij elk balkje de gevraagde informatie in.

De info die je hier invult bepaalt waar de QR code naartoe leidt. Het dus belangrijk dat er geen enkele spelfout in de ingevulde gegevens staat, anders werkt de QR code niet.

Invullen van de link waar de QR code naartoe moet leiden.

Personaliseren

Eventueel kan je je QR code nog verder personaliseren, maar dit hoeft uiteraard niet. Als je exact wilt weten hoe en waarmee je je QR code kan personaliseren, klik dan hier. Onder andere deze elementen zijn te personaliseren:

Dit zijn de 5 hoofdopties die zijn te personaliseren.

Klaar!

Je kan de QR code nog even testen voordat je hem opslaat, dit doe je door de conceptversie rechts op het scherm met je telefoon te scannen. Werkt het scannen niet? Check alles nog even, of klik hier voor de top 10 oorzaken waarom een QR code niet werkt.

Als de QR code werkt hoef je alleen nog op ‘opslaan’ te klikken. Hierna kan je de QR code downloaden, hierbij kan je kiezen of je het als SVG, PNG of PDF bestand wilt. Veel plezier met je QR code!

Met deze knoppen kan je de QR code downloaden in PNG, SVG, of PDF formaat.

Donatie

Bij Gratisqrcode zit je nooit vast aan een abbonement

Wil je niet wachten om je QR code te downloaden, in PDF kunnen downloaden en gratisqrcode.nl supporten? Dat kan, voor slechts een eenmalige donatie van €2,50 hoef je voor 24 uur nergens meer te wachten en kan je je QR code als PDF downloaden. (Een PDF bestand maakt het gebruiken van je QR code als drukwerk mogelijk!)

Wil je deze voordelen voor altijd behouden? Dat kan al bij een eenmalige donatie van slechts €15,-

Een dynamische QR code genereren

Dynamische QR codes zijn later nog aan te passen en je kan er makkelijk het aantal scans mee bijhouden

Naast statische QR codes, kan je bij ons ook terecht voor dynamische QR codes. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe je deze aanmaakt.

Log in of maak een account aan

De eerste stap om een dynamische QR code aan te maken is om in te loggen of een account aan te maken op onze website. Dit is nodig zodat de scans kunnen worden bijgehouden en de informatie in de QR code later nog kan worden aangepast.

Login pagina dynamische QR codes.

Informatie invullen voor de QR code

Deze stap gaat als volgt:

 1. Klik op ‘maak een dynamische QR code;
 2. Geef je QR code een naam, zodat hij bij het beheren te onderscheiden is van anderen;
 3. Voer de link in waar de QR code naartoe moet leiden;
 4. Kies een gepersonaliseerde link die in beeld komt te staan bij het scannen van de QR code. Je kan kiezen tussen qrcode.ly, qrlink.me en qr.do.

Hier kan je informatie invullen en een eigen gepersonaliseerde link maken.

QR code personaliseren

Eventueel kan je na het invullen van de benodigde informatie je QR code net zoals bij een statische QR code verder personaliseren. Bij een dynamische QR code heb je daarnaast nog één extra optie om je QR code te personaliseren. Je kan namelijk je eigen link in beeld laten verschijnen. Dit kunnen maximaal 64 karakters zijn met alleen cijfers, letters of streepjes.

Een gepersonaliseerde link met ‘bakker’ ervoor.

Klaar? Beheren maar!

Door de conceptversie rechts te scannen, kan je je QR code nog even testen Doet de QR code het niet? Check alle informatie opnieuw, of kijk hier voor de top 10 oorzaken waarom QR codes niet werken. Als alles klopt, hoef je alleen nog op ‘afronden en opslaan’ te drukken.

Nu de QR code klaar is kom je automatisch op je overzicht terecht, hier kun je al je QR codes vinden. Je kan ze hier bewerken, downloaden en bekijken hoe vaak ze gescand zijn.

De QR code kan op verschillende manieren op de knopjes onderaan worden gedownload, en kan eventueel ook worden uitgeprint. Door de tekst van ‘naam QR code’ te bewerken geef je de QR code een andere naam. Door de optie ‘link/website’ te bewerken zal de QR code naar een andere pagina toe leiden.

Het overzicht van al je dynamische QR codes. .

Alle acties die kunnen worden ondernomen zijn te vinden binnen de rode cirkels.

Logo gratisqrcode

Bij het scannen van een dynamische QR code staat het logo van gratisqrcode.nl 2 seconden in beeld. Wil je dit wegkrijgen, dan kan dit door per QR code op de ‘Verwijder Gratis QR Code’  knop te klikken.

Dit kost slechts eenmalig €6,99 per QR code. Wil je bij meer QR codes van ons logo af? Dit kan, opnieuw voor slechts een eenmalige betaling. Voor de exacte tarieven van bundels QR codes (20 of 100), bekijk je deze pagina.

Gratisqrcode logo dat kort zichtbaar is.

FAQ

Reageren op dit artikel

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu