Hoe maak je een gratis QR code aan?

Stap voor stap een QR code maken

Hoe maak je nou een eigen QR code? Op gratisqrcode.nl kan dat gratis, makkelijk en snel! Hier leggen we rustig, stap voor stap uit hoe je een QR code kunt aanmaken op onze site.

Een statische QR code genereren

Als je naar de generator gaat en een klein stukje naar onder scrolt, dan kom je hier terecht. Je hebt hier verschillende opties om een QR code aan te maken. Je kan kiezen wat voor soort informatie je in de QR code wilt hebben.

Je kan kiezen uit de volgende opties: Link (website), Tekst, Email, Locatie, Telefoon, SMS, Whatsapp, Skype, Zoom, Wifi, V-card, evenement, PayPal of Bitcoin.

De optie Link (website) zorgt ervoor dat degene die de QR code scant wordt doorgestuurd naar de website, de optie Tekst laat een tekst zien wanneer de QR code wordt gescand, de optie Wifi laat mensen verbinden met uw Wifi netwerk na het scannen zonder het wachtwoord te delen, de optie locatie laat een zelfgekozen locatie aan degene die de QR code scant zien etc. etc.

Kies de optie waarvoor jij de QR code wilt gebruiken.

Dit is de QR code generator, waar je dus de optie kunt kiezen waarvoor je de QR code wilt gebruiken.

Dit zijn alle opties waaruit je kan kiezen.

Info in de QR code zetten

Als je de juiste optie hebt gekozen kan je er de benodigde informatie inzetten. De informatie voor de QR code erin zetten is heel simpel: vul bij elk balkje de gevraagde informatie in.

Bij bijvoorbeeld een tekst typ of kopieer je eenvoudig het bericht dat je wil laten zien aan degene die je QR code scant, en bij bv Wifi, vul je de informatie in waar je degene die de QR code scant mee wil laten verbinden. Het is wel belangrijk dat er geen enkele spelfout in de ingevulde gegevens staat, anders werkt de QR code niet.

Als je bijvoorbeeld de optie link (website) kiest kan je in deze balk de link invullen waar de QR code naartoe moet leiden.

Personaliseren

Eventueel kan je je QR code nog verder personaliseren, maar dit hoeft uiteraard niet. Als je exact wilt weten hoe en waarmee je je QR code kan personaliseren, klik dan hier. Hieronder zal het in het kort worden beschreven:

Als je de QR code wilt personaliseren kan je bijvoorbeeld de achtergrond of QR code kleur veranderen door op het kleurenpallet een andere kleur uit te kiezen. Bij design kan je een ander patroon, andere buitenranden of andere binnenranden van de QR code aanklikken om deze te veranderen.

Ook kan je eventueel een logo uploaden van je device en de grootte van het logo met de slider aanpassen. Ook kun je een ander frame kiezen, een andere kleur voor de tekst kiezen en de grootte van de tekst aanpassen met de slider. Tot slot kun je nog een andere grootte in pixels kiezen, of de kwaliteit van de QR code aanpassen. (lees hier wat dat betekent)

Kleuren

Logo

Opties

Design

Frame

Klaar!

Nu je alle benodigde informatie in de QR code hebt gezet, en hem eventueel verder hebt gepersonaliseerd is je QR code klaar. Je kan hem nog even testen voordat je hem opslaat, dit doe je door de conceptversie rechts op het scherm met je telefoon te scannen. Werkt het scannen niet? Check alles nog even, of klik hier voor de top 10 oorzaken waarom een QR code niet werkt.

Als de QR code werkt hoef je alleen nog op ‘opslaan’ te klikken. Hierna kan je de QR code downloaden, hierbij kan je kiezen of je het als SVG, PNG of PDF bestand wilt. Veel plezier met je QR code!

Test de concept QR code boven de ‘opslaan’ knop om zeker te weten dat hij werkt. Hierna kun je op ‘opslaan’ klikken om de QR code te downloaden.

Klik op het downloadknopje om je QR code te downloaden. Je kan hierbij kiezen of je een SVG, PNG of PDF bestand wilt. (PDF is momenteel alleen mogelijk na een donatie)

Donatie

Wil je niet wachten om je QR code te downloaden, in PDF kunnen downloaden en gratisqrcode.nl supporten? Dat kan, voor slechts een eenmalige donatie van €2,50 hoef je voor 24 uur nergens meer te wachten en kan je je QR code als PDF downloaden. (Een PDF bestand maakt het gebruiken van je QR code als drukwerk mogelijk!)

Wil je onbeperkt QR codes aanmaken, nooit meer hoeven wachten, en voor altijd in PDF kunnen downloaden? Dan kan dat al bij een eenmalige donatie van slechts €15,-

Een dynamische QR code genereren

Dynamische QR codes zijn handig, omdat je dan later nog de informatie kan aanpassen en makkelijk het aantal scans kan bijhouden. Wil je meer weten over wat dynamische QR codes zijn, wat ze doen, en wat het verschil met statische QR codes is? Klik dan hier. Hieronder leggen we verder uit hoe dynamische QR codes gratis op onze site kunnen worden aangemaakt!

 

Log in of maak een account aan

De eerste stap om een dynamische QR code aan te maken is om in te loggen of een account aan te maken op onze website. Dit is nodig zodat de scans kunnen worden bijgehouden en de informatie in de QR code later nog kan worden aangepast.

Log in als je al een account hebt. Dit kan bij de login pagina rechtsboven op de homepagina. Anders kan je een nieuw account aanmaken.

Informatie invullen voor de QR code

Als je eenmaal succesvol bent ingelogd, hoef je alleen maar op ‘Maak een dynamische QR code’ te klikken. Deze pagina lijkt een beetje op de pagina waar je de statische QR codes kunt aanmaken.

Het gaat ook ongeveer hetzelfde, om een dynamische QR code aan te maken moet nu de benodigde informatie worden ingevuld. Geef als eerst je QR code een naam, zodat je bij het beheren van de QR codes je ze uit elkaar kan houden. Vervolgens kan je de link invoeren waar de QR code de scanner naar moet doorsturen.

Hierna kan je de link kiezen die in beeld staat bij het scannen van de QR code. Dit is wat anders dan bij de statische QR code en dat komt door hoe de dynamische QR code werkt. Je kan hierbij kiezen tussen qrcode.ly en qrlink.me.

Bij het eerste balkje kan je de naam van je QR code invullen. Bij het 2e balkje kan je de link waar je QR code naartoe moet leiden invullen. En net iets naar onder kan je kiezen welke link je in beeld wilt bij het scannen.

QR code personaliseren

Eventueel kan je na het invullen van de benodigde informatie je QR code verder personaliseren, maar dit hoeft niet. Bij een dynamische QR code heb je nog een extra optie om je QR code te personaliseren. Je kan namelijk je eigen link in beeld laten verschijnen. Dit kunnen maximaal 6 karakters zijn met cijfers, letters of streepjes.

Voor de rest zijn er dezelfde opties om je QR code te personaliseren als bij een statische QR code. Je kan dus bij een dynamische QR code ook nog de kleur, het design, het frame, een logo, of extra opties aanpassen. Voor een uitleg hierover, zie het deel over het aanmaken van statische QR codes.

Hier kan je de gepersonaliseerde link met ‘bakker’ ervoor zien.

Klaar? Beheren maar!

Nu alle informatie in de dynamische QR code staat, en hij eventueel nog is gepersonaliseerd is hij klaar. Je kan voor het afronden, de QR code nog even testen om zeker te weten of hij het doet. Dit doe je door de conceptversie rechts met je telefoon te scannen. Doet de QR code het niet? Check alle informatie opnieuw, of kijk hier voor de top 10 oorzaken waarom QR codes niet werken. Als alles klopt, hoef je alleen nog op ‘afronden en opslaan’ te drukken.

Nu de QR code klaar is kom je automatisch op je overzicht terecht, hier kun je al je QR codes vinden. Je kan ze hier bewerken, downloaden en bekijken hoe vaak ze gescand zijn.

De QR code kan op verschillende manieren op de knopjes onderaan worden gedownload, en kan eventueel ook worden uitgeprint. Door de tekst van ‘naam QR code’ te bewerken geef je de QR code een andere naam. Door de tekst van ‘link/website’ te bewerken zal de QR code naar een andere pagina toe leiden.

Dit is het overzicht van al je dynamische QR codes. Ze staan overzichtelijk onder elkaar, zodat de scans makkelijk kunnen worden bijgehouden en ze eenvoudig bewerkt kunnen worden.

Hier kun je zien hoe de QR code kan worden bewerkt, nadat ze zijn aangemaakt. Rechts zie je hoe vaak de QR code is gescand. In het midden kan je de naam van de QR code en zelfs de pagina waar de QR code naar toe leidt aanpassen. Onderaan kan je de QR code downloaden op verschillende manieren.

Logo gratisqrcode

Bij het scannen van een dynamische QR code staat het logo van gratisqrcode.nl 2 seconden in beeld. Wil je dit wegkrijgen, dan kan dit door per QR code op de ‘Verwijder Gratis QR Code’  knop te klikken. Dit kost slechts €6,99 per QR code. Wil je bij meer QR codes van ons logo af? Dit kan, opnieuw voor slechts een eenmalige betaling. Voor de exacte tarieven van bundels QR codes kun je mailen naar info@gratisqrcode.nl. Zowel de gratis als betaalde QR codes zijn voor altijd geldig.

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu