Waarom een QR code? Diverse doeleinden!

Een QR code kan op heel veel mogelijke manieren ingezet worden. Voornamelijk in promotie materiaal, maar ook in de digitalisering en in toerisme. Zo is bijvoorbeeld al een veelvuldig gebruikte manier in grote steden in Nederland om niet meer een gids mee te sturen met een stadswandeling. Men krijgt een plattegrond mee en eventueel opdrachten op vragen en men dient met een telefoon op zoek te gaan naar QR codes.

Eenmaal een QR code gevonden volgt de informatie of de volgende opdracht. Ook is het mogelijk om een applicatie op je telefoon te koppelen met een account. Op deze manier hoeft je deze koppeling eenmalig uit de voeren en niet steeds opnieuw je inloggegevens in te vullen. Ook in het onderwijs is digitaliseren in opkomst. Logisch ook, de generatie van de toekomst dient hier alleen nog maar meer mee te gaan werken. Daardoor zijn er ook veel docenten welke gebruik maken van QR codes, maar ook in nieuwere schoolboeken komt de QR code veelvuldig voor.

Zo kan de QR code gescand worden door een leerling om meer informatie te krijgen, of om een filmpje te kunnen zien over het betreffende onderwerp wat wordt behandeld. Ook in musea wordt er veel gebruik gemaakt van QR codes. Zo kan er naast een schilderij een QR code hangen en de informatie volgt op een mobiele telefoon op het moment dat de QR code wordt gescand.

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu