QR code personaliseren

Wanneer je een QR code aanmaakt dan is het belangrijk dat deze er mooi maar zeker ook professioneel uitziet. Wat werkt er dan beter dan om een geheel gepersonaliseerde QR code te kunnen aanmaken? Als je op zoek bent naar een gratis QR code die perfect past bij jouw wensen dan ben je bij ons aan het juiste adres.

In het kort

  • Bij de statische QR codes kan je de kleur, het design, het logo, het frame, en nog een aantal opties personaliseren;
  • Bij de dynamische QR codes werkt hetzelfde, en kan je daarnaast nog de link personaliseren;
  • Met een account kan je de opmaak van je statische en dynamische QR codes opslaan zodat je hem niet elke keer opnieuw hoeft te doen.

Kleuren

De kleur en achtergrondkleur kan worden aangepast door een HTML code in te voeren, of door op de HTML code met een  # ervoor te klikken waarna een kleurenpallet verschijnt.

Bij het aanpassen heb je ook de optie om het knopje ‘verloop in kleur’ aan te klikken. Je kan hierdoor 2 kleuren kiezen die in elkaar overlopen. Ook de optie ‘radial’ is aanwezig, die het verloop van binnen naar buiten laat lopen.

Verder kan je met de knop ’transparante achtergrond’ de QR code eenvoudiger te kopiëren maken. Ook het toevoegen van een eigen achtergrond behoort tot de opties, die verder kan worden bewerkt met het knopje ‘masked’ wat de achtergrond onopvallender maakt.

Onbewerkte QR code.

QR code met transparante achtergrond, aangepaste kleuren, en radial kleurverloop. 

Design

De optie ‘design’ kan worden gebruikt om het patroon van de QR code aan te passen.

Het patroon wijzigen doe je door eenvoudig op een ander patroon te klikken. Ook de binnen- en buitenranden van de QR code kunnen op dezelfde manier worden aangepast. Daarnaast kan je de randen nog een eigen kleur geven, dit werkt hetzelfde als bij het kopje ‘kleur’.

QR code met aangepaste binnen- en buitenranden, en een aangepast patroon.

Hier is de optie ingeschakeld waarmee je zelf de kleuren bepaalt voor de randen van de QR code.

Logo

Je kan een logo uploaden door op de zwarte ‘upload je logo’ knop te klikken en dan een bestand uit je bibliotheek te kiezen.

Daarna, kan je de achtergrond van je logo eenvoudig verwijderen met de desbetreffende knop. Ook kan je de grootte van je logo in de QR code aanpassen met de slider van 30 tot maximaal 100%.

QR code met AH logo erin.

Frame

Met frame kan je tekst boven of onder je QR code zetten. Er is keuze uit 8 verschillende frames.

Eventueel kun je er nog tekst bij zetten. Met het balkje rechts kan je het lettertype van deze tekst aanpassen. Met de slider kan je de grootte van de tekst aanpassen van 50 naar 100%. Ook kan je nog een eigen frame kleur kiezen, die je op dezelfde manier kan selecteren als bij ‘kleuren’.

QR code met een eigen frame en tekst eromheen.

Opties

In dit menu kan je de grootte in pixels veranderen van 200, oplopend per honderdtal naar 800 pixels m.b.v. de knop ‘grootte in pixels’. Een QR code met meer pixels wordt scherper afgebeeld, maar kost ook iets meer opslagruimte.

Je kunt onder ‘opties’ ook de kwaliteit van de QR code aanpassen. In dit artikel lees je wat dat precies betekent, en wat de invloed is van welke kwaliteitsinstelling je kiest. In het kort houdt de kwaliteit van een QR code in dat hoe hoger de kwaliteit is, hoe beter de QR code te scannen is in minder optimale omstandigheden.

QR code met een lage kwaliteit.

QR code met een hoge kwaliteit. 

Stijl opslaan

Als je veel QR codes maakt, dan is het handig als je niet elke keer weer de hele opmaak hoeft te doen. En precies hier zorgt GratisQRCode voor! Als je je stijl opslaat dan wordt die bij je volgende QR code automatisch toegepast, zodat je niks hoeft te doen. Als je een nieuwe opmaak hebt, kan je hem met één klik vervangen.

Voor een eenmalige donatie kan je je stijl opslaan en krijg je nog vele andere voordelen.  Meer informatie? Klik hier.

Dynamische QR code

Bij dynamische QR codes werkt het personaliseren hetzelfde. Daarnaast zijn er nog extra opties om je QR code te personaliseren. Dynamische QR codes kun je hier aanmaken.

Link dynamische QR code

Bij een dynamische QR code kan je de link waar de QR code naartoe leidt ook personaliseren. Allereerst kan je bij het aanmaken van dynamische QR codes kiezen welke van de 4 links je in beeld wilt hebben: ‘qrcode.ly’, ‘qrlink.me’, ‘scanqr.nl’ of ‘qr.do’.

Je kan de link verder aanpassen door in het balkje rechts van ‘personaliseer’ een aantal karakters te typen. Dit mag alleen bestaan uit cijfers, letters en streepjes. ‘www.’ kan niet gebruikt worden om de link van je dynamische QR code mee te personaliseren. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je eigen bedrijfsnaam aan de link in een QR code toevoegen.

Scherm van de gratisqrcode website bij het aanmaken van een dynamische QR code. Hier kan je de URL die in beeld komt personaliseren. Er is gekozen voor de optie 'qrlink.me' met daarvoor 'bakker'. Dat wordt dus 'bakker.qrlink.me'.

De gepersonaliseerde link ‘bakker.qrlink.me’ is even in beeld te zien na de QR code is gescand.

FAQ

Nee, dit hoeft niet. Bij gratisqrcode.nl kan je alle kleuren kiezen die je wilt! Wel is het handig om een kleurencombinatie te kiezen die voldoende contrast bevat, want als er onvoldoende contrast is dan is de QR code niet te scannen. Eventueel kan je hier meer te weten komen over het personaliseren van je eigen QR code.

Ja dat kan! Bij gratisqrcode.nl kan je een eigen logo in het midden van een QR code zetten door bij het aanmaken op het knopje ‘logo’ te klikken. Vervolgens kan je een logo uploaden en de grootte aanpassen. Dit is natuurlijk erg handig omdat iedereen die de QR code scant in een oogopslag kan zien van wie de QR code is. Als je je QR code verder wilt personaliseren kan je daar in deze blogpost meer over vinden.

Op gratisqrcode.nl kan je de kleuren aanpassen, het patroon wijzingen, de randen van de QR code veranderen, een eigen logo erin zetten, een gepersonaliseerd frame toevoegen, de kwaliteit aanpassen, en de grootte wijzigen. Daarnaast is er bij de dynamische QR codes de mogelijkheid om een gepersonaliseerde link in te stellen, die iedereen die de QR code scant ziet. Er zijn dus heel veel opties om de QR code te maken die perfect is voor jouw situatie. Lees hier meer over al deze opties en hoe je ze kan gebruiken.

Ja dit kan!  Als je de opmaak wilt veranderen kan je inloggen op je account en dan naar de QR code gaan die je wilt wijzigen. Je klikt op wijzig stijl, en als je alles hebt aangepast kan je weer op afronden en opslaan klikken.