Apple werkt aan betalen met QR code

De betaversie van Apple iOS 14 is voor ontwikkelaars reeds uitgebracht. Deze nieuwe update zou kleine wijzigingen in het systeem bevatten. 9to5Mac heeft dan ook een verborgen functie gevonden in de Wallet-app van Apple, waarmee gebruikers betalingen kunnen uitvoeren door middel van QR-codes, via Apple Pay. Verschillende verwijzingen in de iOS 14 bètaversie zouden laten zien dat Apple werkt aan een nieuwe betaalmethode, waarin gebruikers betalingen kunnen uitvoeren via een QR-code, die gescand zou kunnen worden door de iPhone-camera.

iOS 14

Hoewel 9to5Mac geslaagd is om toegang te krijgen tot de functie die verborgen was in de iOS 14 bèta 2 versie, lijkt deze nog niet te werken. De nieuwe betaalmethode zou voor gebruikers niet ingewikkeld zijn om toe te passen. iPhone gebruikers zouden de camera kunnen richten op een QR-code of een barcode waarmee gebruikers vervolgens via Apple Pay zouden kunnen betalen met de daarin geregistreerde pinpas.

Ook zou er de mogelijkheid kunnen zijn waarin de iPhone zelf een QR-code weergeeft, die vervolgens voor een scanner gehouden kan worden. Daarbij komt wellicht ook kijken dat Apple mogelijk samenwerkingen aan gaat met apps van derden.

WWDC 2020

De nieuwe functie is niet besproken op WWDC 2020 en is ook zeker niet klaar voor gebruik. Het is nog onduidelijk wanneer deze functie beschikbaar gesteld zal worden. In de eerste bèta versie van iOS 14, van vorige maand, was deze functie nog niet aanwezig.

iOS 14 zou naar verwachting mogelijk later dit jaar uitgerold worden en krijgt wellicht eerder al een openbare bètaversie.

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu