Met een QR Code betalingen online verrichten?

Betalen met behulp van een QR code
    QR codes komen steeds meer voor als hulpmiddel bij betalen. QR codes zijn een laagdrempelige manier om mensen te laten betalen, en zowel bedrijven als consumenten maken er graag gebruik van. QR codes kan je bijvoorbeeld gebruiken om mensen te laten betalen bij binnenkomst van een evenement, of om donaties voor het Rode Kruis aan de deur op te halen. Maar, hoe doe je dit?

Probeer nu ons voorbeeld uit! Dit is een QR code met een betaalverzoek via tikkie.

Dit betaalverzoek werkt met een dynamische QR code.

Betalingsverzoek

Velen zullen bekend zijn met betalingsverzoeken. Sites of apps die betalingsverzoeken aanmaken, generen voor elk betaalverzoek een unieke link. Doordat het een unieke link is, is de meeste benodigde info al bekend en hoeft de betaler eigenlijk alleen alles te bevestigen. Een betalingsverzoek aanmaken is de eerste stap om mensen te laten betalen met een QR code.

Tikkie betaalverzoek

Waar kan je het best een betalingsverzoek aanmaken?

Bij de meeste banken kan je een betalingsverzoek aanmaken, hier moet je dan wel een rekening hebben. In plaats van een betalingsverzoek bij een bank kan je ook betalingsverzoeken bij apps zoals Tikkie aanmaken.

Het verschilt per bank/ app hoe lang een betalingsverzoek geldig blijft, hoeveel betalingen er maximaal kunnen zijn per verzoek, en hoeveel geld er in totaal kan worden opgehaald. Voor een overzicht over hoe je bij welke bank een betalingsverzoek aan kan maken en wat de verschillen onderling zijn zie de tabel rechts.

Er zijn ook zakelijke aanbieders van betaalverzoeken. Deze bieden vaak een langere geldigheid van betaalverzoeken, een hoger maximum voor een betaalverzoek of andere voordelen. Deze aanbieders kosten wel geld. Zakelijke varianten zijn onder andere van Tikkie zakelijk, Mollie, maar ook sommige banken bieden betaalverzoeken voor zakelijke doeleinden aan.

Bedrijf:
(klik voor meer info)
Geldigheid Max aantal betalingen per verzoekMax bedrag in €
Rabobank100 dagenoneindig750 per verzoek
INGonbekendonbekend5000 per verzoek
ASN bank2 jaaronbekend750 per verzoek
Tikkie14 dagenonbekend750 p.p. 2500 tot. per verzoek, 2500 per 24 uur voor alle verzoeken
SNS bankonbekend30 750 per verzoek
Knab7 dagen50 500 per verzoek; 5000 voor alle verzoeken
Link betaalverzoek in QR code zetten

Nu hoef je de link van het betaalverzoek alleen nog in een QR code te zetten. Sommige apps of banken genereren zelf een QR code maar die is vaak voor maar beperkte tijd te gebruiken. Als je de QR code langer wilt gebruiken is het het handigst om dit zelf te doen met behulp van een dynamische QR code.

Dit is handig omdat sommige betaalverzoeken verlopen, en indien dit het geval is kan je de link van een nieuw betaalverzoek in de QR code zetten en is hij nog steeds te gebruiken. Dynamische QR codes kun je hier aanmaken.

In je account kan je klikken op ‘maak een dynamische QR code’. Dan kan je bovenaan een titel invoeren, en in het 2e balkje de link van het betaalverzoek. Verder naar beneden kan je de QR evt. verder personaliseren met een eigen logo, design, of kwaliteit. Klik dan op afronden en opslaan en de QR code is gemaakt!

Als je de link van je betaalverzoek hebt kan je deze eenvoudig in de QR code verwerken

FAQ

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu