Wifi via een QR code?

Verbinden met Wifi via jouw QR code?

In o.a. de horeca is het allang niet meer nodig om bordjes op te hangen met naam + wachtwoord van het Wifi netwerk, of om er naar te vragen bij personeel. De oplossing? Het verbinden met een Wifi netwerk door het scannen van een QR code. Het is makkelijk, snel en veilig! In deze blogpost zal duidelijk worden hoe je zo’n QR code aanmaakt, en waarom je niet kan achterblijven.

Hoe werkt een Wifi QR code?

In een Wifi QR code staat alle informatie die je normaal nodig hebt om verbinding te maken met het netwerk.

De informatie kan worden geïnterpreteerd door een telefoon bij het scannen van de QR code. Die zal degene die de QR code scant via een pop-up vragen of ze verbinding willen maken met een Wifi netwerk.

Daarna maakt de telefoon automatisch verbinding met het Wifi netwerk. Alle gegevens zijn al automatisch ingevuld nadat je de QR code scant. Je hoeft dus alleen de camera op de QR code te richten, en je bent verbonden met het Wifi neterk.

Pop-up na het scannen van een Wifi QR code

Hoe maak ik deze QR code aan?

Op dit moment is het alleen mogelijk een Wifi QR code als statische QR code aan te maken. Om dit te doen hoef je slechts de volgende stappen te volgen:

  1. Selecteer bij gratisqrcode de optie ‘Wifi’
  2. Vul de naam van het netwerk, het beveiligingstype en het wachtwoord van het Wifi netwerk in. Dit is vaak te vinden op de Wifi router.
  3. Eventueel kun je de QR code nog personaliseren
  4. Klik op ‘opslaan’ en je kunt de QR code downloaden!

Het beveiligingstype en het wachtwoord van het Wifi netwerk wordt bij het scannen van de QR code niet getoond.

Bron: wifi- installatie

Wat zijn de voordelen?

Voor diegenen die de QR code aanmaken en degenen die de QR code scannen zijn er een heel aantal voordelen bij het gebruik van Wifi QR codes:

  • Het is veilig;
  • Het aantal gebruikers van de Wifi is te meten;
  • Het is heel snel;
  • Het is eenvoudiger dan het handmatig intoetsen;
  • De maker van de QR code kan naast de Wifi klanten nog naar meer dingen doorverwijzen via QR codes.

FAQ

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu