Alles over een QR code op je visitekaartje

QR codes dragen contactgegevens over

Visitekaartjes worden vaak uitgewisseld om contact te kunnen onderhouden na een gesprek. Het zoeken naar een visitekaartje kost tijd die er soms niet is, en de kans is groot dat hij kwijtraakt of weggegooid wordt. QR codes bieden hierbij de perfecte oplossing! Er hoeft geen gebruik te worden gemaakt van papier, en de contactgegevens staan direct in de telefoon van een ander.  Gratisqrcode biedt het aanmaken van QR codes met de toepassing visitekaartje aan, en in dit artikel leggen we uit hoe dat exact werkt.

Aanmaken QR code met toepassing vCard

Op dit moment is het alleen bij statische QR codes mogelijk om een QR code als visitekaartje te maken, deze optie zal later bij dynamische QR codes volgen. Om een QR code visitekaartje aan te maken kies je bij een statische QR code voor de optie vCard. Vervolgens kan je alle informatie invullen die je wilt delen met mensen die je QR code visitekaartje gaan scannen.

Als je een aantal stukken informatie niet in je QR visitekaartje wilt hebben staan dan is het handig om bij dit veld een streepje, een punt, o.i.d. neer te zetten. Als je namelijk niks invult dan kan het zijn dat de QR code niet goed meer werkt.

Nu kan je de QR code evt. personaliseren. Je kan bijvoorbeeld een logo erin zetten of de kleuren van de QR code veranderen, wat handig is om je QR code visitekaartje er wat persoonlijker uit te laten zien. Voor alle opties die je hebt om je QR code te personaliseren en verdere uitleg daarover kan je hier klikken.

Bij het aanmaken van een statische QR code met de optie ‘vCard’ kan je hier de info invoeren.

Hoe komt het er uit te zien?

Met één klik staan alle contactgegevens in de telefoon van een ander.

Wanneer je jouw contactgegevens wilt delen met iemand, dan kan je de QR code door diegene laten scannen. Bij diegene zal een pop-up op de telefoon verschijnen (zoals in de afbeelding rechts) waarop geklikt kan worden. Hierna zal automatisch alle info die je zelf in de QR code hebt gezet in de contacten app van de ander worden gezet. Deze persoon hoeft alleen op opslaan te klikken, en klaar!

Pop-up nadat een QR code met de toepassing ‘V-card’ is gescand.

Werking vCard op Android en IOS

Hoe de contactgegevens in de contacten app komen te staan verschilt voor Android en IOS. Bij IOS is de optie ‘functie’ bij contacten niet automatisch toegevoegd. Concreet betekent dit dat als de functie wel in de QR code of vCard voorkomt dit soms niet verwerkt wordt door een Apple telefoon. Om te zorgen dat de functie wel zichtbaar is bij de contacten kan je hier lezen hoe je dit moet inschakelen.

Ook kan bij telefoons van Apple voorkomen dat sommige gegevens die in de QR code zijn gezet niet gelijk zichtbaar zijn na het scannen. Na het opslaan van het contact zal wel alle informatie van de QR code in de contacten app van de andere persoon staan. Bij Android telefoons staat alle informatie van de QR code/ vCard gelijk in de contactgegevens.

Android contacten app nadat een QR visitekaartje is gescand.

FAQ

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu