Bestand in een QR code zetten

QR code met bestand aanmaken

Voor veel mensen is het nog onbekend: Documenten en foto’s die worden verspreid via een QR code. De mogelijkheid is er wel, al zorgt de onbekendheid ervoor dat het voor veel mensen niet duidelijk is hoe dit werkt. Toch is er wel vraag naar deze QR code toepassing, wat mede zal komen doordat er een aantal handige voordelen aan het gebruik van QR codes zitten. In dit artikel zal eenvoudig worden uitgelegd hoe je bestanden in een QR code kan zetten.

Link naar bestand

De eerste stap om een QR code aan te maken die gelinkt is aan een bestand, is om een link te hebben van het bestand. Het is namelijk vanwege technische redenen niet mogelijk om direct bestand in een QR code te zetten.

Daarom moet er gebruik worden gemaakt van de optie ‘link’ bij het aanmaken van een QR code. Het bestand heeft dan een unieke link nodig waarop hij te zien is. Dit kan door het als bestand op te slaan en op een filesharing platform zoals Onedrive, Googledrive, Dropbox etc. te uploaden.

Als je kiest om het bestand te delen, heb je een aantal opties voor wie het kan zien en bewerken. Dit kan bijvoorbeeld iedereen met de link zijn, of alleen de mensen die je persoonlijk hebt toegevoegd. Als dit allemaal goed is ingesteld dan kun je de link om het bestand mee te delen kopiëren.

 In dit voorbeeld is de link ‘restricted’ en kunnen alleen mensen die je zelf hebt toegevoegd het bestand openen.

In dit voorbeeld kan iedereen met wie de link van deze afbeelding is gedeeld de afbeelding zien. 

Bestand/foto in QR code zetten

Als je een link hebt gaat het aanmaken van een QR code net zoals het aanmaken van elke andere QR code

Nu kan het bestand in een QR code worden gezet. Dit is eigenlijk heel simpel, je hebt alleen de eerder verkregen link nodig. De gekopieerde link kan je bij het aanmaken van een QR code in het daarvoor bestemde balkje zetten. Nadat je de QR code eventueel hebt gepersonaliseerd, kan je op opslaan klikken en is de QR code klaar!

Er is bij het aanmaken van deze QR code geen verschil in hoe je de QR code aanmaakt tussen statisch en dynamisch. Je kan hier verder lezen over wat statische en dynamische QR codes zijn, en je kan hier verder lezen over hoe het aanmaken van een QR code werkt van A tot Z. Zie ook onderstaande voorbeelden van de QR codes die zijn aangemaakt met een link naar een bestand erin.

Statische QR code die naar de afbeelding op Google Drive leidt.

Dynamische QR code die naar de afbeelding op Google Drive leidt.

FAQ

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu