WhatsApp gebruikt QR-codes om contacten toe te voegen

WhatsApp lijkt een eigen QR-code te krijgen om sneller en makkelijker nieuwe contacten toe te voegen. Dat is top, zoals je weet is het gebruik van een QR code simpel.

WhatsApp maakt gebruik van je de contacten die in je telefoon staan. Je kon al nieuwe contacten toevoegen via WhatsApp, maar echt snel is dat niet. Ook al weet WhatsApp welke nummers bij welke naam horen. Daar komt verandering in, ontdekte WABetaInfo, dat in de testversies van WhatsApp zoekt naar nieuwe functies.

In zo’n testversie zit een optie om nieuwe contacten via QR-code toe te voegen. Gebruikers kunnen een eigen code genereren, of met hun camera de code van een ander scannen. Het bijbehorende contact wordt dan automatisch aan WhatsApp toegevoegd.

Daarnaast wordt het handmatig toevoegen van nieuwe contacten simpeler via WhatsApp. Gebruikers hoeven straks alleen nog maar het telefoonnummer toe te voegen, waarna WhatsApp automatisch controleert of het nummer bij een account hoort. Bij de naam wordt dan automatisch de naam ingevuld die bij het account hoort.

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu