Vraag: Blijft mijn QR Code werken?

Een veel gestelde vraag die wij krijgen is of de QR code welke gemaakt is wel houdbaar blijft, het antwoord daarop is JA! QR codes op www.gratisqrcode.nl is onbeperkt geldig en houdbaar. Wij hanteren geen kosten, het aanmaken van een QR code is en blijft geheel gratis!

Gratis aanmaken van een QR code - Gratis QR code generator

Maak hier gratis een dynamische QR code aan. Een QR code aanmaken op deze website is gratis, ook de aantal scans op deze QR code is ongelimiteerd en gratis. Wij rekenen geen geld voor het maken van een QR code, nu niet en nooit niet. Ook zal de QR code welke u zelf aanmaakt niet verlopen, en wij zullen hier ook geen geld voor vragen. Heeft u specifieke wensen, wilt u een website laten maken, wilt u een dergelijke QR code generator hebben op uw website? Neemt u hiervoor contact op met dWork webdesign in Den haag. Mocht u willen adverteren op deze website, dat kan hier.

Reageren op dit artikel

26 reacties. Reactie plaatsen

 • Marjolein Padmos
  17 juli 2018 11:53

  Dag,
  kun je ook meerdere QR-codes aanmaken en die pas (veel) ‘later vullen’ met een link naar info op een site?
  Wat is dan het maximale aantal?
  Kun je ze ook een kleur geven of personaliseren?

  Beantwoorden
  • Marjolein,

   je kan wel QR codes aanmaken, maar deze kan je (nog) niet aanpassen met een gepersonaliseerde link. Voor nu is een QR code aanmaken op deze website voor wat het is op dat moment. Je kan ze wel opleuken met eigen kleurtjes en eventueel met een plaatje (logo).

   Beantwoorden
 • U schrijft dat het aanmaken gratis is maar is de geldigheid dan ook gratis of zit ik aan een abonnement vast?

  Beantwoorden
 • Ik heb recent een QR code gemaakt, als ik deze nu gebruik met mijn qr code scanner herkent hij hem niet. Wat doe ik fout?

  Beantwoorden
 • ik had een QR code deze heb ik enkele jaren geleden gemaakt voor een promotiefilmpje als werkzoekende. Nu blijkt deze ineens niet meer te werken. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat het filmpje op vimeo niet meer terug te vinden is. Nu heb ik daar het filmpje opnieuw op geplaatst en zou graag dezelfde QR code willen gebruiken, omdat deze ook op mijn visitekaartje is gebruikt etc. Is dit mogelijk en had ik de video misschien helemaal niet op vimeo moeten plaatsen maar ergens anders?
  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  Beantwoorden
  • Hoi Thea,

   Helaas hebben wij nog geen functie om de bestaande QR codes aan te passen. De link die verwijst in de QR code is de link naar Vimeo, kan jij niet die zelfde link gebruiken voor het filmpje (denk het niet). Bestaat het filmpje helemaal niet meer of staat deze verborgen?

   Beantwoorden
   • Goedemorgen,

    In december 2018 hebben wij ook al contact gehad met elkaar. Mijn QR code werkte niet meer, echter de reden was dat het video(sollicitatie) filmpje toen verdwenen was. Ik heb een en ander opnieuw gemaakt en moest zo vertelden jullie destijds, ook een nieuwe QR code maken. Dit is correct verwerkt, ik heb nieuwe visitekaartjes laten maken en mijn CV aangepast met de nieuw gemaakte code. Nu ben ik opnieuw aan het solliciteren en denk, ik controleer voor de zekerheid even mijn QR code, nu werkt deze weer niet. Er verschijnt een of ander geheugenspelletje. Dit terwijl de link wel werkt. Kunnen jullie mij helpen zodat ik niet weer opnieuw visitekaartjes hoef te laten afdrukken?

    Beantwoorden
    • Hoi Thea,

     raar, de codes die aangemaakt worden zijn altijd geldig en blijven geldig er zijn geen houdbaarheidsdatum aan verbonden. Kunt u de code sturen naar ons dan kunnen wij kijken wat er precies mis gaat.

     Beantwoorden
     • Ik kan de code niet in dit veld kopiëren, ik heb hem zojuist gemaild naar info@gratisQRcode.nl

      Ik hoop dat je het op deze manier ook kan bekijken. Hij heeft altijd gewoon gewerkt.

     • goede avond,

      Hebben jullie mijn mailtje met daarin de QR code van afgelopen 28 januari ontvangen?
      Ik heb namelijk nog geen reactie mogen ontvangen.

     • Goede avond

      Gaat er iets mis? ik heb nog geen reactie ontvangen, terwijl jullie altijd snel reageren. Komt mijn bericht niet aan of zo?

      Hoor het graag, ik heb de mail met de code op 28 januari verstuurd naar info@gratisQRcode.nl. Ik zal hem nogmaals mailen.

 • Hoeveel keer kan de link geopend worden via de QR code?

  Beantwoorden
 • Beste,
  Ik zou graag voor mijn jaarboek op school een QR-code willen gebruiken.
  Hoelang kunnen de mensen deze scannen? We willen er tekstbestandjes en foto’s in plaatsen kunnen ze deze over een paar jaar nog steeds scannen?

  Beantwoorden
 • Hallo,
  Kan ik ook ergens terugkijken hoe vaak de QR code gebruikt is?

  Beantwoorden
 • Hallo,

  Even voor de zekerheid: de QR-code blijft dus voor altijd werken? Ook wanneer gratisqrcode.nl zijn bestaan opheft?

  Beantwoorden
 • Gert Jan Mertens
  14 februari 2020 07:20

  Na 3 weken werkt mijn qr-code niet meer. Wat nu? Net honderden flyers besteld..

  Beantwoorden
 • hoi ik wil via de qr code luisterfragmenten laten horen.

  Is dat mogelijk?

  Groetjes
  Cor

  Beantwoorden
  • Daan van Tongeren
   27 januari 2021 21:30

   Dag Cor, geluidsframenten zelf kunnen niet in de QR code worden weggeschreven en tegenstelling tot links, tekst berichten of v-vards.

   Dus plaats bijvoorbeeld een mp3 etc op een website of Dropbox en maak een link naar dat bestand.
   Succes!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

Door meer interactie met jouw klanten te creëren, kan je ook een link naar een webshop maken, zo heb je meer invloed op het gedrag van jouw klanten.

Gratis dynamische QR code maken

Door een dynamische link te gebruiken kan je een dynamische QR code aanmaken. Dat is een QR code die je dus kan aanpassen. Heb je een foutje gemaakt bij het invoeren van de link, maar je drukwerk ligt al klaar? Pas de link aan, en je hoeft niet opnieuw je drukwerk te betalen. Lees hier meer of maak direct een dynamische link aan voor jouw QR code..

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu