Super! Amerika lanceert eerste corona-thuistest, moet Nederland ook doen!

De Amerikaanse FDA heeft de eerste corona-thuistestkit goedgekeurd. Met een speciaal wattenstaafje kunnen mensen materiaal afnemen en naar een laboratorium opsturen. Binnen een dag of vier krijgt men de uitslag. Zou Nederland ook aan moeten beginnen! Naast de corona-thuistest van LabCorp zijn er nog 50 andere methoden goedgekeurd. Maar dat zijn geen thuistests en is alleen bedoeld voor artsen. LabCorp brengt daar dus verandering in.

En wellicht biedt zo’n methode ook uitkomst voor Nederland. Want we zien nu al problemen ontstaan rondom de privacyveiligheid van mogelijke corona-apps. Stel nou dat we hier zo’n thuistest introduceren. Je haalt zo’n staafje door je neus/keel, stuurt het materiaal op en vier dagen later liggen je resultaten in de postbus. Het moet toch mogelijk zijn om de uitslag van die test te koppelen aan een QR-code of iets dergelijks? Zorg dat zo’n app die code kan lezen en de status van de telefooneigenaar binnen een bereik van 10-50 meter kan zenden naar andere app-gebruikers.

Natuurlijk is zo’n app ook bedoeld om het aantal besmettingen in kaart te brengen, dus dit idee is verre van volledig. Maar dat zou toch ook prima anoniem moeten kunnen, zonder allerlei andere gegevens te moeten prijsgeven? Misschien de app zo ontwerpen dat die alleen de status van het QR-bestand kan uploaden, zonder daarbij informatie van de telefoon of het netwerk te moeten delen? Of de QR-code eerst centraal in een database opnemen voor die wordt verstuurd? Ik noem ook maar wat.

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu