Roompot laat gasten met QR-code eten bestellen vanuit vakantiewoning

Roompot test op twee van haar parken drie digitale diensten uit om gasten nog sneller en beter te kunnen bedienen. Gasten kunnen hun bestelling middels een QR-code of aanraakscherm doorgeven en de maaltijden worden zelfs tot aan de vakantiewoning geleverd.

Om gasten een nog snellere en betere service te kunnen bieden, test Roompot drie nieuwe digitale diensten op het Noord-Brabantse park Katjeskelder en het Limburgse park Weerterbergen.

Sinds enkele dagen vinden gasten op de tafels van de restaurants op deze parken een QR-code die zij met hun smartphone kunnen scannen. Het scherm biedt vervolgens toegang tot het volledige menu met meer dan 100 gerechten en drankjes die direct besteld kunnen worden.

Gasten die op beide parken wat van de pizzeria of een snack van de cafetaria wensen, kunnen hun bestelling uiteraard aan een Roompot medewerker doorgeven, maar kunnen sinds kort ook tijd winnen door hun bestelling via een zuil te plaatsen. Men scrolt op het aanraakscherm door alle mogelijkheden, bestelt op hetzelfde scherm en betaalt via de terminal eronder.

Eten bestellen vanuit zijn vakantiewoning

Gasten die liever in of bij de eigen vakantiewoning willen eten, kunnen op de parken Weerterbergen en de Katjeskelder ook een maaltijd vanuit hun vakantiewoning bestellen. Net als in het restaurant vinden zij in de woning een QR-code die zij met hun smartphone kunnen scannen. Op het scherm van hun smartphone verschijnt dan het volledige menu.

Afhankelijk van hun voorkeur brengt een medewerker de maaltijd tot aan de vakantiewoning of haalt de gast die op. Betalen gebeurt elektronisch.

Geen aparte app

Roompot werkt voor deze service samen met het Nederlandse Jamezz. De dienst is licht gebouwd zodat het snel en eenvoudig op het scherm van gasten verschijnt. Zij hoeven er ook geen aparte app voor te downloaden, anders dan een QR-code scanner. Ook een databundel is niet nodig: Roompot biedt gratis wifi aan op zijn parken.

Hoewel Roompot de drie digitale diensten nog maar sinds kort op beide parken test, kreeg de grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland al erg positieve feedback van zijn gasten. Zij vinden het snel, eenvoudig en veilig. Vooral dat laatste is een belangrijke troef door corona. Het contact tussen verschillende mensen wordt op die manier beperkt en de anderhalve meter regel wordt extra gerespecteerd.

Het doel van Roompot is de diensten nog enkele weken op beide parken te testen op het drukste moment van het jaar. Wanneer de feedback van gasten en medewerkers zo positief blijft, wil Roompot de dienst naar alle andere parken uitrollen.

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu