QR code voor informatie

Wist u dat wij de code van deze website ooit hebben opgezet voor een klant van ons (de website is opgezet door dWork webdesign in Den-Haag). Deze klant heeft een bloemenwinkel en wilde in haar winkel kaartjes bij haar bloemen hangen. Op deze kaartjes stond alleen een QR code, op de website van haar had ze artikelen geschreven en producten, als men de code scande kwamen ze bij haar webshop waar meer informatie van de bloem te vinden was. Heel handig, want dit werkte dubbel, aan de ene kant kreeg ze bezoeken naar haar webshop en aan de andere kant men kon informatie lezen, hierdoor was ze minder tijd kwijt aan vragen van klanten.

Laatst werden wij benaderd door een van onze bezoekers hier op deze website. De zelfde idee had die gene, in dit geval een viswinkel. Hij wilde kaartjes hangen aan de vissen die in de vitrine lagen. Als men deze codes scande kregen ze direct informatie over de vis te zien.

Ik vroeg of ze een website hadden, in dit geval was dat niet zo. Hier wilde ze ook niet aan beginnen, een gemiste kans in mijn ogen. Het idee is super, exact zoals we deze website zijn begonnen en de filosofie achter deze website.

Reageren op dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Als ik het goed begrijp, is het dus mogelijk om de link die je aan de QR code hangt altijd gelijkt te laten, maar de pagina (dus wat je ziet als je bij die link uitkomt) wél geregeld aan te passen? Kan dat met een statische QR code? Wij zouden graag één code gebruiken die altijd naar een zelfde pagina verwijst, maar waar op de pagina af en toe andere content komt te staan.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu