QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Maar, Wat is een QR code?

Een QR code is een soort streepjescode, QR staat voor Quick Response, wat snel antwoord betekend. In tegenstelling tot een streepjescode werkt een QR code niet met zwarte en witte streepjes, maar met witte en zwarte vierkantjes van verschillende groottes. Eenmaal eens een QR code gezien, kom je er niet meer onderuit. Ze komen veelvuldig voor, verschillende mogelijkheden en gebruiken. Wanneer je een QR code ziet kan je deze met je telefoon scannen en dan volgt verdere informatie. Op deze manier wordt dus nieuwsgierigheid getriggerd van de mens en is het mogelijk om meer informatie over te brengen, terwijl er maar een klein oppervlak nodig is. Hierdoor is het dan ook een veel voorkomend product binnen de marketing.

Reageren op dit artikel

4 reacties. Reactie plaatsen

 • Beste,
  Is het mogelijk om een voorbeeld van de QR-code die je maakt, te zien?
  Ik kon deze optie niet vinden.

  Beantwoorden
  • Beste Dorien,

   wanneer je een code aan het maken, bent, kan je op genereren klikken, dan zie je de QR code, ben je niet tevreden, maak je een nieuwe met de zelfde informatie of aangepaste informatie.

   Beantwoorden
 • Geachte lezer,

  Wat fijn dat jullie dit aanbieden!
  We hebben een QR code voor ons bedrijf aangemaakt. Hij werkt echt prima op het beeldscherm, maar niet wanneer we hem printen.
  Wat doe ik niet goed? Ik heb ook de png en eps geprobeerd, maar ook dat mag niet baten.
  Graag jullie meedenken.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu