Pull Printing en hoe verbetert het de beveiliging

Gegevensbeveiliging staat hoog op elke ondernemingsagenda, maar ondanks de hogere uitgaven en nalevingsvereisten blijven inbreuken veel voorkomen. Als voorbeeld van de risico’s van toegankelijke vertrouwelijke informatie, hoef je alleen maar door de stapels niet-opgehaalde afdrukte documenten te bladeren die maar al te vaak naast kantoorprinters worden achtergelaten.

Met Pull Printing worden dergelijke inbreuken voorkomen. De term is misschien voor velen bekend, maar hoe kan het uw bedrijf precies ondersteunen?

Pull Printing uitgelegd

Wanneer je een document naar een printer zonder pull-afdruktechnologie verzendt, wordt het onmiddellijk afgedrukt. Met Pull Printing-technologie houdt software de printopdrachten in een beveiligde virtuele wachtrij totdat de gebruiker, die de opdracht heeft gelanceerd, fysiek bij de printer is en bevestigt dat de documenten mogen geprint worden. Het toestel start vervolgens met afdrukken.

Fysieke authenticatie kan worden afgehandeld via PIN, gebruikersnaam en wachtwoord, NFC-compatibele ID-kaart, mobiele app of QR-code. Pull Printing wordt momenteel slechts door 40% van de bedrijven opgenomen (1). Oplossingen zoals Brothers software Secure Print +, die NFC-printbescherming mogelijk maakt, en PrintSmart Secure Pro, die gebruikers om een pincode vraagt, kan bestaande netwerken voorzien van Pull Printing-authenticatie.

Hoe verbetert Pull Printing de beveiliging?

Bedrijven zien malware als de grootste bedreiging voor de beveiliging. Het zijn echter interne gebruikers die 32% van de datalekken veroorzaken. Afdrukken en scannen draagt bij aan dit probleem: 11% van alle beveiligingsincidenten zijn printergerelateerd.

Printergebruikersfouten komen vaak voor, of het nu vertrouwelijke documenten zijn die onbeheerd op de printer worden achtergelaten (35%), afdrukken die niet worden opgehaald (34%) of werknemers die vertrouwelijke documenten die niet van hen zijn ophalen (27%).

Door deze risico’s te bestrijden en de veiligheid te verbeteren, zorgt Pull Printing ervoor dat gebruikers zich via de printer authenticeren en bewijzen dat ze voldoende rechten hebben. Dit betekent het einde van de risico’s van niet-afgehaalde afdruktaken.

Kosten besparen door misbruik te voorkomen

Naast beveiliging zijn er veel voordelen aan Pull Printing, want niet-vrijgegeven afdruktaken blijven digitaal. Afval vermindert drastisch dankzij een lager papier-, inkt- en/of tonerverbruik, waardoor Pull Printing een groenere bedrijfsoplossing wordt. Bestanden die na een bepaalde tijd niet zijn afgedrukt, worden uit het geheugen van de printer verwijderd en de beveiligingsrisico’s van het netwerk verminderen.

Gebruikers weten nu ook dat hun afdrukken en scans worden bijgehouden, waardoor ook andere afdrukgerelateerde misbruiken stoppen, of dat nu voor persoonlijk gebruik is of scannen en kopiëren van gevoelige documenten.

Een essentieel hulpmiddel in jouw beveiligingstoolbox

Pull Printing is misschien slechts één element in de printveiligheidsstructuur, maar van vitaal belang. Het helpt het risico op verlies van gevoelige gegevens te verminderen, herstelt de beheercontrole en bespaart geld.

Omdat interne vaardigheden op het gebied van printbeveiliging vaak ontbreken, wordt de oplossing Managed Print Service (MPS) dikwijls gebruikt door ondernemingen die gerangschikt worden als leiders van printbeveiliging.

Of je nu de transitie zelf beheert of ervoor kiest om met een partner samen te werken, Pull Printing is een essentiële pijler van gegevens- en documentbeveiliging.

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu