Je pakje van bpost halen met een QR code in Halen

Bpost heeft in Halen drie pakjesautomaten geplaatst. Via die automaten kunnen pakjes opgehaald of teruggezonden worden. Ook lokale bedrijven en handelaars kunnen er gebruik van maken.

De automaten van bpost staan aan de sporthallen De Koekoek in Halen-Centrum en De Kambergen in Zelem en op het domein Panoven in Loksbergen. “De pakjesautomaten tellen 70 kluisjes in zes verschillende maten”, vertelt projectleider Charlie Geeraerds van bpost. “Wie hier een pakje wil ontvangen, kan dat aangeven op de webshop of via de app van bpost. De kluisjes zijn 24 op 24 uur, zeven dagen op zeven toegankelijk. Je kan de kluis met jouw pakketje openen door de QR-code te scannen die je toegestuurd krijgt met het bericht dat je pakje is toegekomen. Ook kan je de code manueel ingeven. Mocht er technisch toch iets mislopen, dan kan je de klok rond contact opnemen op het nummer dat op de automaat vermeld staat.” Ook een pakje terugsturen kan via de automaat. Als je de juiste code ingeeft, gaat er een kluisje open. Is het kluisje te klein voor je pakketje, dan kan je een ander formaat kiezen.

Drie automaten in een kleine stad lijkt veel, maar volgens Geeraerds is het een bewuste keuze. “We willen dat iedereen zijn pakje zo dicht mogelijk bij thuis of bij het werk kan afhalen”, legt hij uit. De drie automaten staan dus op het grondgebied van de stad. Burgemeester Erik Van Roelen (CD&V) hecht veel belang aan die manier van shoppen. “We willen de mensen deze service bieden. Daarnaast bieden de pakjesautomaten ook mogelijkheden voor de Halense bedrijven en handelaars. Met onze actie ‘Haal het in Halen’ promoten we aankopen in de eigen stad. Ook lokale bedrijven en handelaars kunnen van de automaten gebruikmaken voor leveringen aan klanten die niet binnen de normale openingsuren kunnen komen.” In heel België zijn nu 263 automaten geplaatst.

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu