Hoe gratis is Gratis QR code?

100% gratis! NUL Cent, free, geen geld, gratis! De naam in gratis QR Code zegt het zelf al “GRATIS” in de naam, wil zeggen dat het generen van onze QR code ook echt gratis is. Hij blijft werken, en hij is gratis!

4 veel gestelde vragen

Deze onderstaande vragen krijgen wij dagelijks gesteld, elke vraag beantwoorden wij altijd, ook al staande antwoorden vaak op de website, is het antwoorden van de vragen slechts 3 seconden werk.

Ik heb een QR code aangemaakt, is deze tijdelijk beschikbaar?
Nee, hij is echt onbeperkt beschikbaar. Maak hem nu aan, over 50 jaar zal ie het nog doen, en is het nog steeds gratis!

Moet ik betalen om een QR code aan te maken?
Nee, je kan hem zelf GRATIS aanmaken. Dit gaat heen simpel! Bij mijn weten is de jongste 10 jaar die een QR code zonder problemen heeft kunnen aanmaken. Dus als een jong kind een QR code kan aanmaken, kan u het ook!

Vervalt de QR code na een bepaalde tijd?
Nee, hij blijft altijd beschikbaar!

Is de QR code ook in het buitenland beschikbaar?
Ja, de QR code is in elk land beschikbaar!

Reageren op dit artikel

24 reacties. Reactie plaatsen

 • Goedenavond,

  Ik heb een vraag. Ik ben bezig met een project en wil in de komende tijd zeker 2 tot 5 codes per week aanmaken en gebruiken. Ik kwam op jullie site terecht, kunnen de QR codes gekoppeld worden aan een Facebook of Instagram post?

  Ik hoor het graag van jullie.

  Vriendelijke groeten,

  Alyssia

  Beantwoorden
 • Désirée H. A. H. Haagmans
  8 augustus 2020 12:40

  Ik lees als ik iets wilt aanmaken dat ik dan na 5 dagen gratis toch moet gaan betalen. Tot 49 euro per maand. Hoe kan dit. Want ik wil voor mijn zaak een sticker laten drukken maar niet coor 50 per maand. Ik word doorverwezen naar creditcard en daarna komt het bedrag

  Beantwoorden
  • Die codes heeft u niet ik herhaal NIET OP DEZE WEBSITE OF BIJ ONS AANGEMAAKT! neem contact op met de website waar u moet betalen. De codes die u op deze website aanmaakt (www.gratisqrcode.nl) zijn en blijven gratis!

   Beantwoorden
 • Kan ik ook een vectorbestand van mijn QR Code krijgen? Zo ja hoe.

  Beantwoorden
 • Hi,

  Zijn de QR-codes ook vrij van reclame. Dus dat er na het scannen geen reclame verschijnt alvorens de content wordt getoond?

  Ik hoor het graag. Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Daan van Tongeren
   27 januari 2021 21:24

   Ja die zijn vrij van reclame. Maak een QR code aan, bijvoorbeeld met een link erin, scan deze en je ziet het zelf.
   De informatie staat in de QR code zelf, dus oneindig geldig en houdbaar. Veel succes!

   Beantwoorden
 • Is er een limiet aan het aantal (verschillende) gratis codes dat je kunt aanmaken?

  Beantwoorden
 • Yvonne Langen
  9 februari 2021 11:52

  Beste, gratis en ongelimiteerd QR codes aanmaken, zonder addertje onder het gras.. Wat is dan precies jullie verdienmodel?

  Beantwoorden
 • hi
  is het mogelijk om op jullie site van 2 links 1 code te maken?
  als dat kan hoe moet ik dat dan doen?

  Beantwoorden
  • QR code webmaster
   16 maart 2021 11:59

   Nee dat is niet mogelijk. Je gaat altijd naar 1 URL. Als je wil dat de gebruiken na het scannen kiest naar welke website die wil (bijvoorbeeld Facebook of Instragram), dan moet je een webpagina maken die die keuze geeft

   Beantwoorden
 • hi
  had een vraag zou ik ook een Qr code kunnen maken met product info zodat je gelijk de gebruiksaanwijzing er op ziet als je het scan

  Beantwoorden
  • QR code webmaster
   14 april 2021 11:09

   Qrcode kan maar een beperkte hoeveelheid data opslaan. Als je een tekst of gebruiksaanwijzing wil tonen, kan je het beste een link naar een websitepagina maken waarop deze gegevens staan

   Beantwoorden
 • Hans Beers
  8 april 2021 22:03

  Na het maken en proberen van de QR-code krijg ik steeds reclame onder mijn site. Klopt dat? Kan het niet zonder?

  Beantwoorden
  • QR code webmaster
   14 april 2021 11:05

   Dag Hans, dat ligt niet bij ons, wij voegen geen reclame toe. Als je de QRcode scanned met je telefoon, ga je naar de website link die daarin staat. Deze website heeft blijkbaar reclame….

   Beantwoorden
 • Jacqueline
  27 april 2021 19:11

  Ik wil een betaalverzoek maken zonder einddatum, kan dat ook met een QR code van gratis QR?

  Beantwoorden
  • QR code webmaster
   28 april 2021 10:56

   Dag Jacqueline, bij elke bank of betalingsafhandelingspartij (zoals Mollie) kan je een betaalverzoek aanmaken. Je kent het ook wel van Tikkie bijvoorbeeld (ABNAmro). Dit is een link die je in onze QRcode kan zetten.
   Let wel op dat de betalingslink van de bank meestal verloopt na een tijd, en daarmee is de QRcode niet meer bruikbaar. Bij Tikkie is dat bijvoorbeeld 2 weken. Kijk ook naar hoevaak iemand een betaallink kan betalen. De Rabobank biedt 200x betalen aan van dezelfde betalingslink.
   Zodra we ook met de dynamische QRcode live gaan, kan je de (betaal) link aanpassen!

   Beantwoorden
 • Dag,

  Hoe zit het met AVG? Worden gegevens van gebruikers van de QR-code opgeslagen?

  Mvg,
  Fleur

  Beantwoorden
  • QR code webmaster
   7 mei 2021 14:05

   Dag Fleur, nee deze worden niet opgeslagen. Bij statische QRcodes worden alle gegevens direct weggeschreven in de QRcode en niets daarvan op onze site. De QRcodes worden ook na elk uur weer verwijderd van onze server. Er blijft dus niets bewaard.
   De dynamische QRcodes (deze komen binnenkort live) waarmee je het aantal scans kan meten etc, worden wel gegevens van opgeslagen.

   Beantwoorden
 • Ik heb vandaag € 15.00 betaald omdat ik een PDF bestanden wil maken van een aantal QR codes. Maar dat werkt niet. Bovendien zit ik nog steeds ineen wachtrij.
  Hoor graag hoe dit opgelost moet worden.

  Beantwoorden
 • Hoi, hoe kan ik de Qr code die ik heb gemaakt downloaden?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu