Gratis tips om een QR code succesvol in te zetten

Er is over de QR code inmiddels veel informatie te vinden op internet. Althans veel? Op de meeste websites vind je exact dezelfde informatie over hoe de QR code werkt, wie hem uitgevonden heeft en waar QR code voor staat. Leuk natuurlijk maar dan heb je niets aan een QR code. De QR code wordt nog maar door weinig ondernemers gebruikt en de meeste ondernemers die hem gebruiken, gebruiken hem verkeerd. Dit is één van de redenen dat de QR code nog steeds niet is doorgebroken bij het grote publiek.

Meer exposure, voor jouw product

Nee niet iedereen heeft de tijd om te stoppen langs een snelweg om een middelkleine QR code te scannen welke op een groot bord geplakt zit. Nee dan begrijp je reclame maken niet goed. Nee het juiste gebruik van een QR code zit um in creativiteit, simpel denken en makkelijk en toegankelijk zijn. Hoe kan je een QR code slim inzetten? Denk vooruit!

Scenario 1: QR codes voor een natuursteenbedrijf

Natuurstenen hebben veel te vertellen, waar de steen vandaan komt, welke soort deze is en hoe men deze te gebruiken is. Een QR code waarbij jij als bedrijf informatie kan verwerken in deze QR code. Ja, en waar kan je dan deze QR code geheel personaliseren? www.gratisqrcode.nl inderdaad.

Bijvoorbeeld: Belgisch hardsteen vloeren en arduin vloertegels van blauwsteen is de specialiteit van De Opkamer. Er zijn vele natuursteen vloeren te koop. De belangrijkste natuursteen vloeren zijn hardsteen, travertin, graniet, leisteen, marmer en basalt. De Opkamer heeft besloten om zich helemaal toe te leggen op de hardsteen vloeren uit België omdat deze natuurstenen vloer inmiddels bewezen heeft, vooral mooier te worden naarmate ze langer liggen. Belgisch hardsteen is een kalksteen welke herwonnen wordt uit diverse groeves in België. De grootste groeves liggen in Henegouwen. Belgisch Hardsteen wordt ook vaak Blauwsteen of Arduin genoemd. De blauwsteen tegels en arduin vloertegels worden vooral gekenmerkt door de vele prachtige fossielen welke in het blauwsteen gesteente zitten en geven het een ongekende schoonheid. We zijn gespecialiseerd in de blauwe hardstenen vloeren uit België en hebben diverse afwerkingen in onze showroom geplaatst zoals donker gezoet Belgisch hardsteen tegels, getrommelde blauwsteen tegels en prachtig verouderde vloeren van arduin.

Elke week zullen wij scenario’s schetsen waarbij een QR code voor uw bedrijf nuttig kan zijn.

Reageren op dit artikel

6 reacties. Reactie plaatsen

 • geweldig om dit gratis aan te bieden. Ik heb n vraag, ik heb n code aangemaakt op uw website maar moet kiezen tussen link=website, of lokatie. Hoe zorg ikervoor dat als klanten mijn code scannen dat ze beide info zien, dus website en lokatie?

  Beantwoorden
  • Beste Marcel,

   Wanneer je kiest voor “TEXT” kan je de informatie hierin plaatsen zoals: link=website en locatie (je dient bij locatie wel longtitude en latitude weten) of bedoel je dit niet zo?

   Beantwoorden
 • Ik ben bezig met een website ,waar de gegevens (bepaalde zoals NAW+id of e-mailadres van de klant, omgezet kan worden bij het reserveren in een qr code die daarna uitgeprint zou moeten worden om te kunnen scannen op een reserverings of vervoersbewijs tbv de toegang tot een bus danwel toegang bied voor een disco / evenement. Is dit mogelijk?

  Beantwoorden
  • Hoi,

   ja dat is mogelijk, het is niet 123 op te zetten verhaal maar er dienst een systeem er voor te komen. het geen wat wij wel kunnen aanbieden, maken. Neem hiervoor contact op met dWork via http://www.dwork.nl

   Beantwoorden
 • Misschien kunnen jullie mijn vraag beantwoorden. Ik heb nog iets meer nodig aan de voorkant. Een link waar mensen op kunnen klikken, een ticket kunnen kopen en vervolgens een QR krijgen om te scannen. Is dat ook mogelijk?

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu