Gratis QR code generator versie 3.0 is uit

Zoals vele van u al wisten, waren wij achter de schermen druk bezig met versie 3.0 van onze gratis QR code generator. Vandaag is het zo ver! Wij hebben deze versie uitgerold, en hopen dat de wensen aanpassingen welke u wilde hebben (tot in eind april) naar wens werken. Mocht u een aanpassing willen hebben, wens, eis wat dan ook laat het weten in de comments (hier beneden).

Reageren op dit artikel

2 reacties. Reactie plaatsen

 • Geachte lezer,
  Graag zou ik weten hoe is de route die na het scannen van de QR-code gevolgd wordt. Loopt die via jullie website naar de link die in de code verborgen zit, of is de route rechtstreeks naar de link in de code.
  Een andere vraag is: kunnen er links in de QR-code verborgen zitten die een andere website erbij openen, bijvoorbeeld een advertentie?
  Hoor graag van u
  Met vriendelijke groet
  John

  Beantwoorden
  • Hoi John,

   Nee de route loopt niet via onze website, de route zit verstopt in de code zelf. Dus de code bevat alle informatie die U er instopt. Nee wij plaatsen geen reclame in de codes zelf, dus de code bevat enkel de informatie die u er zelf in plaatst. Wat wel kan is dat de scanner (app) reclame kan bevatten, daarom is de camera app eigenlijk al voldoende om de code te scannen.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu