Dynamische QR Code maken?

Hoe vaak wordt je QR Code gescanned?

Wijzig de website link van je QR Code

Gratis en verlopen nooit!

Update 9 juni 2021

We zijn live met onze eerste versie! Je vraagt natuurlijk af, kan ik daar al van gebruik maken?

Ja, dan kan. Vul het onderstaande formulier in en we mailen je!. We houden het aantal gebruikers beperkt om alles functies en ondersteunende teksten goed te krijgen voordat iedereen er gebruik van kan maken!.

  • We zijn altijd benieuwd hoe je het wil gebruiken!

Update 1 juni 2021

Een update geschreven over de gratis dynamische QR Code en mogelijkheid om het logo niet meer te tonen!

Dit komt eraan!

De zogenaamde dynamische QR Code maakt het mogelijk om het aantal scans bij te houden. Daarnaast kan je ook de URL van de QR code te wijzigen op elk moment. Wel zo makkelijk! En is dat dan weer gratis….ja natuurlijk!. Met donaties kunt u ons blijven steunen. Help ons mee om dit te realiseren.

Aantal scans
1

Nieuwe scans deze week

Een veel gestelde vraag bij ons. Kan je ook meten hoevaak de QRcode wordt gescanned. Dat uiteraard op je eigen website, maar wij kunnen het ook bijhouden als je hiervoor kiest!.
Hoe dat werkt lees je hieronder.
Kies je voor deze dynamische QR code dan kan je bij ons inzien hoeveel scans per dag/ maand etc hebben plaatsgevonden.

Link aanpassen

Bij een standaard QRcode zit de link ‘ingebakken’ en is niet meer wijzigbaar. Bij dynamische QRcodes werkt dat anders (zie hieronder, ‘hoe werkt het’).

Met deze functie kan je altijd de URL (‘de website link’) aanpassen waar heen genavigeerd wordt als de QRcode wordt gescanned.

https://www.nu.nl

Hoe werkt het?

Bij een standaard QRcode zit de link ‘ingebakken’ en is niet meer wijzigbaar. Bij dynamische QRcodes werkt dat anders, je linkt eerst naar een andere website. In dit geval onze eigen website: gratisqrcode.nl met nog een aantal gegevens achter de link.

Onze website slaat gegevens op (de scan, wanneer etc)

Vervolgens wordt je direct doorgestuurd naar de URL (website link) die persoon die de QR code heeft aangemaakt heeft opgeslagen.

In het voorbeeld rechts gaat het na het scannen eerst naar onze site en dan naar nos.nl

Uiteraard kan je elke QR code design maken die je maar wil zoals op de homepage van onze website

Bekijk onze eerste dynamische QRcode

Scan deze QR code. Deze QR code linkt naar onze website en je wordt direct doorgestuurd naar www.nos.nl

Scan URL kiezen en personaliseren

Wij bieden daarnaast nog iets unieks. Bij dynamische QRcodes zie je niet de URL/link van de doel website in beeld, maar de zogenaamde scanURL die je vervolgens doorlinkt. Zo werken alle QR generatie platformen.

Bij ons krijg je de keuze om deze zelf  te kiezen en te personaliseren. Zoals je in de bovenstaande QRcode ziet verwijst deze naar nos.qrcode.ly

Alles voor de .(punt), in bovenstaand voorbeeld de nos, kan je aanpassen, binnen bepaalde restricties

De volgende keuzes hebben we:

  • qr.do
  • qrcode.ly
  • qrscan.me
Gratis en verloopt nooit?

Deze vraag krijgen we…..altijd!

Ja het blijft gratis!. Hoe dan? Wat is jullie model?

Voor de statische QR codes vragen wij een donatie. Waarom, deze wordt meer dan 200.000 keer per maand aangemaakt!. Wil je niet meer in de wachtrij staan, betaal je 2,50 (1 dag) of 15 euro (voor altijd)

De dynamische QR Code is gratis en verloopt nooit! Dat is uniek in de markt. Kijk eens naar andere QR code website (qrcode.studio etc) vragen allemaal al snel €5 to €10 euro per maand. Snel verdiend toch?

Maar wat is het ‘addertje’

De gratis variant van de dynamische QR Code toont na het scannen van de QR Code kort (2 seconden) ons logo om je zo door te sturen naar de doel website.

Wil je dat niet? Dan kan. Dan betaal je eenmalig € 6,99 voor deze QR Code en dan ben je er voor altijd vanaf. Geen abonnementen, helemaal niets! Top toch?

Voor de groot gebruikers (20 of 100 QR Codes) komen we nog met een eenmalig bundel pakket. Heb je daar vragen over dan contact ons!

 

Verloopt jullie dynamische QR Code?

De meest gestelde vraag en ook een grote frustratie bij andere QR generatie platformen (namelijk je maakt een dynamische QR Code aan en je weet niet dat er een abonnement achter zit….)

Antwoord: nee. Maak je bij ons een gratis (of achteraf betaalde QR Code aan), verloopt die nooit. Deze blijft het doen voor altijd. Aantal scans is een fair use policy. Of te wel ‘normaal gebruik’ zal je die niet elke 5 seconden scannen.

1 uitzondering om het systeem op te schonen. Indien je de QR Code niet meer gescanned  wordt in een periode van een jaar, dan wordt deze gedeactiveerd. Je krijgt daarvoor een waarschuwings emailtje

 

Voorbeeld van de dynamische Gratis QR Code. (niet betaalde variant)
Menu