De gemeente Aalter en bpost hebben een pakjesautomaat geplaatst

De gemeente Aalter en bpost hebben een pakjesautomaat geplaatst in de inkomhal van woonzorgcentrum Veilige Have in de Lostraat. De pakjesautomaat bestaat uit 58 lockers waar je zowel pakjes kan in ophalen, als zelf pakjes kan in verzenden. Je kan er 7 op 7, en 24 uur per dag terecht. Ook de lokale handelaars kunnen een locker huren om een pakje voor hun klanten in te steken.

Wachten op een pakketje van je internetleverancier en dan net niet thuis zijn wanneer het geleverd wordt. Of pakjes laten leveren op het werk, omdat je overdag niet thuis bent. In Aalter zijn die zorgen van de baan, want bpost en de gemeente hebben een pakjesautomaat van Cubee laten plaatsen in de inkomhal van Veilige Have. Het gaat niet om de hoofdingang, maar om de nieuwe ingang, recht tegenover Optiek Van Renterghem. Daar kan je vanaf nu op elk uur van de dag of nacht je pakje ophalen.

“Dankzij deze pakjesautomaten kan je als inwoner 24 uur per dag en 7 dagen op 7 je pakje afhalen”, zegt Tim Cogneau van Cubee. “Het afhalen van je pakje is eenvoudig. Je scant aan de automaat de QR-code die je ontvangt zodra je pakje geleverd is en de locker met jouw zending opent. Als je niet met een smartphone of QR-code wil werken, dan kan je ook de code intikken die je op je leveringsbon ontvangt. Alles wat je moet doen, wordt stap per stap uitgelegd op het grote scherm in het midden van de pakjesautomaat. Naast het afhalen van pakjes is ook verzenden mogelijk. Hoe je dat moet doen, wordt ook stap per stap op het grote scherm uitgelegd. Er zijn 58 lockers in de pakjesautomaat van Aalter. Die hebben verschillende grootte, zodat alle soorten pakjes er in kunnen.”

De Cubee pakjesautomaat bestaat al in onder andere Deinze en Evergem. Ook in de buurt van Gent zijn er heel wat van die automaten. “De pakjesautomaat van bpost stimuleert ook de lokale economie”, weerlegt Cogneau meteen de kritiek dat zo’n pakjesautomaat een aanslag zou zijn op de lokale economie. “Winkeliers uit Aalter kunnen ook een locker huren. Handig als een klant iets bestelt, maar het pas na sluitingstijd kan komen halen. Dan kan de handelaar dat in de Cubee steken, de code aan de klant bezorgen, en dan kan de klant het pakje daar afhalen wanneer het hem of haar past. De eerste beurten voor de handelaars zijn gratis. Nadien wordt per beurt een kleine huur gevraagd.”

Bron: hln.be

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu