Blijft mijn QR code werken?

QR codes die niet meer werken

Niets is vervelender dan dat na het aanmaken en gebruik van een QR code, hij ineens ophoudt met werken. Bij sommige QR code websites is dit het geval, en moet je betalen om je QR code te laten werken. Maar, hoe kan dit? En blijven QR codes van gratisqrcode.nl wel gewoon werken?

Werking QR code

Elke QR code die is aangemaakt op gratisqrcode.nl blijft voor altijd werken.

Op andere QR code generatoren moet je na verloop van tijd bijbetalen om de QR code te blijven gebruiken. Deze aanbieders doen dit door gebruik te maken van dynamische QR codes.

Vaak is het op andere generatoren onduidelijk of er een statische of dynamische QR code wordt aangemaakt. Door de werking van dynamische QR codes geven deze QR codes de mogelijkheid om stop te worden gezet. Dit kan doordat de QR code loopt via een pagina die van de QR code generator is.

Het gebruik van dynamische QR codes is erg handig, maar sommige sites vragen geld om de QR code te laten werken, terwijl dit vooraf onduidelijk was. Gratisqrcode is hier op tegen, en wij bieden dan ook gratis QR codes die oneindig blijven werken.

Een QR code generator waarbij zonder een betaald account je QR code na 15 dagen gedeactiveerd wordt. 

Oplossingen

Natuurlijk wilt niemand er na een bepaalde tijd achter komen dat ze ineens moeten betalen voor de QR code die eerst gratis leek. Daarom zijn er hiervoor een paar oplossingen:

 1. Maak statische QR codes aan, als dynamische QR codes niet nodig zijn; statische QR codes werken sowieso onbeperkt.
 2. Als je een dynamische QR code nodig hebt: ga dan naar een site die gratis QR codes aanbiedt die altijd blijven werken. Je hoeft gelukkig niet lang te zoeken, want precies dit bieden wij aan!

-Wil je deze gratis QR codes maken? Klik dan hier.

-Meer lezen over wat ons model is?

-Of klik hier om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn om je QR code te personaliseren.

FAQ

Reageren op dit artikel

28 reacties. Reactie plaatsen

 • Marjolein Padmos
  17 juli 2018 11:53

  Dag,
  kun je ook meerdere QR-codes aanmaken en die pas (veel) ‘later vullen’ met een link naar info op een site?
  Wat is dan het maximale aantal?
  Kun je ze ook een kleur geven of personaliseren?

  Beantwoorden
  • Marjolein,

   je kan wel QR codes aanmaken, maar deze kan je (nog) niet aanpassen met een gepersonaliseerde link. Voor nu is een QR code aanmaken op deze website voor wat het is op dat moment. Je kan ze wel opleuken met eigen kleurtjes en eventueel met een plaatje (logo).

   Beantwoorden
 • U schrijft dat het aanmaken gratis is maar is de geldigheid dan ook gratis of zit ik aan een abonnement vast?

  Beantwoorden
 • Ik heb recent een QR code gemaakt, als ik deze nu gebruik met mijn qr code scanner herkent hij hem niet. Wat doe ik fout?

  Beantwoorden
 • Thea Mallens
  7 december 2018 14:08

  ik had een QR code deze heb ik enkele jaren geleden gemaakt voor een promotiefilmpje als werkzoekende. Nu blijkt deze ineens niet meer te werken. Ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat het filmpje op vimeo niet meer terug te vinden is. Nu heb ik daar het filmpje opnieuw op geplaatst en zou graag dezelfde QR code willen gebruiken, omdat deze ook op mijn visitekaartje is gebruikt etc. Is dit mogelijk en had ik de video misschien helemaal niet op vimeo moeten plaatsen maar ergens anders?
  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

  Beantwoorden
  • Hoi Thea,

   Helaas hebben wij nog geen functie om de bestaande QR codes aan te passen. De link die verwijst in de QR code is de link naar Vimeo, kan jij niet die zelfde link gebruiken voor het filmpje (denk het niet). Bestaat het filmpje helemaal niet meer of staat deze verborgen?

   Beantwoorden
   • Goedemorgen,

    In december 2018 hebben wij ook al contact gehad met elkaar. Mijn QR code werkte niet meer, echter de reden was dat het video(sollicitatie) filmpje toen verdwenen was. Ik heb een en ander opnieuw gemaakt en moest zo vertelden jullie destijds, ook een nieuwe QR code maken. Dit is correct verwerkt, ik heb nieuwe visitekaartjes laten maken en mijn CV aangepast met de nieuw gemaakte code. Nu ben ik opnieuw aan het solliciteren en denk, ik controleer voor de zekerheid even mijn QR code, nu werkt deze weer niet. Er verschijnt een of ander geheugenspelletje. Dit terwijl de link wel werkt. Kunnen jullie mij helpen zodat ik niet weer opnieuw visitekaartjes hoef te laten afdrukken?

    Beantwoorden
    • Hoi Thea,

     raar, de codes die aangemaakt worden zijn altijd geldig en blijven geldig er zijn geen houdbaarheidsdatum aan verbonden. Kunt u de code sturen naar ons dan kunnen wij kijken wat er precies mis gaat.

     Beantwoorden
     • Thea Mallens
      28 januari 2020 14:38

      Ik kan de code niet in dit veld kopiëren, ik heb hem zojuist gemaild naar info@gratisQRcode.nl

      Ik hoop dat je het op deze manier ook kan bekijken. Hij heeft altijd gewoon gewerkt.

     • Thea Mallens
      30 januari 2020 22:54

      goede avond,

      Hebben jullie mijn mailtje met daarin de QR code van afgelopen 28 januari ontvangen?
      Ik heb namelijk nog geen reactie mogen ontvangen.

     • Thea Mallens
      3 februari 2020 20:54

      Goede avond

      Gaat er iets mis? ik heb nog geen reactie ontvangen, terwijl jullie altijd snel reageren. Komt mijn bericht niet aan of zo?

      Hoor het graag, ik heb de mail met de code op 28 januari verstuurd naar info@gratisQRcode.nl. Ik zal hem nogmaals mailen.

 • Hoeveel keer kan de link geopend worden via de QR code?

  Beantwoorden
 • Beste,
  Ik zou graag voor mijn jaarboek op school een QR-code willen gebruiken.
  Hoelang kunnen de mensen deze scannen? We willen er tekstbestandjes en foto’s in plaatsen kunnen ze deze over een paar jaar nog steeds scannen?

  Beantwoorden
 • Hallo,
  Kan ik ook ergens terugkijken hoe vaak de QR code gebruikt is?

  Beantwoorden
 • Hallo,

  Even voor de zekerheid: de QR-code blijft dus voor altijd werken? Ook wanneer gratisqrcode.nl zijn bestaan opheft?

  Beantwoorden
 • Gert Jan Mertens
  14 februari 2020 07:20

  Na 3 weken werkt mijn qr-code niet meer. Wat nu? Net honderden flyers besteld..

  Beantwoorden
 • hoi ik wil via de qr code luisterfragmenten laten horen.

  Is dat mogelijk?

  Groetjes
  Cor

  Beantwoorden
  • Daan van Tongeren
   27 januari 2021 21:30

   Dag Cor, geluidsframenten zelf kunnen niet in de QR code worden weggeschreven en tegenstelling tot links, tekst berichten of v-vards.

   Dus plaats bijvoorbeeld een mp3 etc op een website of Dropbox en maak een link naar dat bestand.
   Succes!

   Beantwoorden
 • Beste
  Wij willen graag een QR code op onze trouwuitnodiging zetten. Omdat het met COVID heel vervelend is of we niet weten WAT tegen dan mag, willen we graag enkele weken voor ons huwelijk zo de mensen laten weten of de receptie / diner / avondfeest doorgaat.
  Nu is onze vraag: als wij een QR code aanmaken met een tekst of afbeelding erachter (waarop staat dat alle gasten zijn uitgenodigd). Kunnen we dat nog wijzigen als het dan niet mag doorgaan? Dus kunnen onze gasten met de QR code van onze trouwuitnodiging zo op de hoogte gesteld worden?
  Ik hoop dat m’n uitleg een beetje duidelijk is.
  Alvast bedankt voor een reactie.
  Met vriendelijke groeten
  Michelle

  Beantwoorden
  • QR code webmaster
   28 april 2021 10:59

   Dag Michelle, de QRcode zoals deze nu is, gaat altijd naar een link en deze is niet meer aanpasbaar (in de toekomst komen de dynamische code, dan kan dit wel). Voor nu zou ik bijvoorbeeld naar een eigen facebook pagina linken of een andere service en daar mensen op de hoogte houden. Als het niet duidelijk neem dan even contact op via /contact

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu