Bier vanaf de dansvloer bestellen?

De grote kracht van Airchip? Je hebt alleen een internetverbinding nodig om je wallet te vullen. Betalen kan namelijk ook offline. Want op een festival een tijdelijke goede stabiele internetverbinding aanleggen voor tienduizenden mensen is kostbaar. Bovendien is een storing altijd mogelijk en kan voor de organisator desastreus uitpakken. Het offline kunnen betalen maakt de app dus een aantrekkelijk alternatief voor de huidige plastic munten. Daniel van Drunen: “Wij zochten naar een innovatie die zonder internet werkt en waarbij de gebruikerservaring centraal staat. In het uitgaansleven heb je te maken met hele drukke plekken met veel mensen: stadions, festivals en drukke kroegen. De service is daar vaak slecht, lange rijen. Dan denk je: laat dat drankje maar. Wij denken dat met technologie te kunnen oplossen.”

“Vrienden kunnen geld naar elkaar overmaken via een QR-code op het scherm”

Van Drunen heeft veel ervaring in het uitgaanscircuit, zo organiseerde hij jarenlang zelf dance-evenementen. Zo kwam hij op het idee van Airchip. “Wanneer iedereen een biertje haalt, wil je niet dat je van internet afhankelijk bent qua betaling. Je wilt dat mensen, net als bij plastic muntjes, de validatie al eerder hebben gedaan. Dat betekent dat we bij festivals werken met een wallet. Dus bezoekers vragen we om groepjes krediet af te nemen met behulp van connectiviteit en die slaan we dan lokaal op. Wij hebben een fundament ontwikkeld waarbij je dat tegoed niet zomaar kunt dupliceren. Vrienden kunnen geld naar elkaar overmaken via een QR-code op het scherm. Zo kun je ‘muntjes’ aan elkaar geven.”

Reageren op dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat is een QR code en waar gebruik ik hem voor?

Een QR code is een stukje code visueel gemaakt waardoor je met een scanner (zoals een telefoon) deze kan scannen en de informatie die achter deze code is opgeslagen wordt dan vrij gegeven. Voorbeeld: Je wilt de wij in jouw winkel meer aandacht geven, door het verhaal hierachter vrij te geven. Dat kan door dit uit te typen en met een bordje bij de wij te plaatsen, dit kan anders. Door bijvoorbeeld dit verhaal hier op deze website te plaatsen en de code wordt gegenereerd, de code kan je plaatsen bij de wijn. Men scant deze code en leest dit verder op de telefoon.

QR code maken met logo

wil je een QR code maken met een eigen logo, via deze website maak je je eigen QR code gratis aan, ook met eigen kleuren en met of zonder logo. Via deze website maak je je eigen QR code welke je kunt gebruiken voor drukwerk en reclame.

Waarom een QR code aanmaken?

Een QR code kan dus voor heel veel doeleinden gebruikt worden. Het grote voordeel is dat er een heel klein oppervlak nodig is, terwijl er een grootte hoeveelheid informatie gegeven kan worden. Bovendien is het niet nodig om iets steeds opnieuw te printen of af te drukken wanneer er iets veranderd. Dit kan digitaal aangepast worden en de volgende persoon welke de QR code scant krijgt de nieuwste informatie op zijn of haar telefoon. Dit is natuurlijk een stuk milieuvriendelijker dan steeds opnieuw de nieuwste informatie te moeten printen.

Ook wanneer men een QR code gebruikt bij bijvoorbeeld een advertentie in krant, boek, tijdschrift of zelfs op posters is er minder oppervlakte nodig, wat de advertentie dan ook goedkoper zal maken.

Wanneer een QR code gebruikt wordt in een boek dan kan dit ervoor zorgen dat er meer informatie bij zit, terwijl het aantal pagina’s minder is. Ook weer goed voor het milieu, maar betreft het bijvoorbeeld een schoolboek dan is het ook nog eens een stuk vriendelijker voor de scholieren die voor ieder lesuur een ander boek mee moeten nemen.

Menu